Η Λιβύη διαψεύδει τις αυτομολήσεις

Εκπρόσωπος της Λιβύης διαψεύδει αναφορές για αυτομόληση της συζύγου και της κόρης του Καντάφι, χωρίς να δώσει αποδείξεις. Αποδυνάμωση της πολεμικής μηχανής της Λιβύης αναφέρει το ΝΑΤΟ.

Η Λιβύη διαψεύδει τις αυτομολήσεις
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Λιβύης διαψεύδει τις αναφορές για αυτομολήσεις ανθρώπων από τον πολύ στενό κύκλο του Μουαμάρ Καντάφι, εκ των οποίων η γυναίκα και η κόρη του, όπως επίσης και ανώτερου αξιωματούχου του καθεστώτος, χωρίς ωστόσο να δώσει αποδείξεις.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγές από τις δυνάμεις ασφαλείας της Τυνησίας, αλλά και των εξεγερθέντων της Λιβύης, η σύζυγος του Μουαμάρ Καντάφι, Σοφία, και η κόρα του Αΐσα έχουν αυτομολήσει και βρίσκονται στη νήσο Djerba της Τυνησίας, κοντά στα σύνορα με τη Λιβύη. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν στο Reuters ότι και ο Σόκρι Γκάνεμ, ο επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Πετρελαίου της Λιβύης, αυτομόλησε και βρίσκεται στην Τυνησία.

Σόκρι Γκάνεμ είναι στη θέση του, στη δουλειά του", δήλωσε, ωστόσο, ο Χάλεμ Καΐμ, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης και ένας από τους βασικούς εκπροσώπους του καθεστώτος Καντάφι. "Ως προς την οικογένεια του ηγέτη, είναι ακόμη εδώ στην Λιβύη. Πού αλλού θα μπορούσε να είναι;", συμπλήρωσε.

Παράλληλα, το ΝΑΤΟ δηλώνει ότι εντείνει τις αεροπορικές επιδρομές στη Λιβύη οι οποίες έχουν ήδη αποδυναμώσει τη στρατιωτική ισχύ του Καντάφι. Ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας κ. Fogh Rasmussen δήλωσε πως ο συνδυασμός των στρατιωτικών και πολιτικών πιέσεων και η στήριξη των εξεγερθέντων θα οδηγήσουν τελικά στην κατάρρευση του καθεστώτος Καντάφι.

"Έχουμε αποδυναμώσει σημαντικά την πολεμική μηχανή του Καντάφι", δήλωσε σε συνέντευξή Τύπου ο κ. Rasmussen και συμπλήρωσε: "Τώρα βλέπουμε τα αποτελέσματα, αφού οι δυνάμεις της αντίστασης κερδίζουν έδαφος".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v