Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μ. Ανατολή: Κοινωνικό πρόβλημα λόγω σταριού

Οι κυβερνήσεις της Μ. Ανατολής εισάγουν στάρι και το διανέμουν στα φτωχότερα τμήματα του πληθυσμού σε κάθετα χαμηλότερες τιμές, για να αντιμετωπίσουν τον διπλασιασμό των τιμών στο 12μηνο.

Μ. Ανατολή: Κοινωνικό πρόβλημα λόγω σταριού
Οι κυβερνήσεις της Μέσης Ανατολής υφίστανται σημαντικές πιέσεις, εξαιτίας της αύξησης των τιμών του σταριού, αφού οι πληθυσμοί τους είναι από τους μεγαλύτερους καταναλωτές του δημητριακού, μεταδίδει η Wall Street Journal.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κυβερνήσεις της Μ. Ανατολής αυτή την περίοδο εισάγουν στάρι και το διανέμουν στα φτωχότερα τμήματα του πληθυσμού σε κάθετα χαμηλότερες τιμές.

Οι τιμές του σταριού έχουν σχεδόν διπλασιαστεί στο τελευταίο έτος και η υγρή ατμόσφαιρα στις ΗΠΑ σε συνδυασμό με τον ξηρό καιρό της Ευρώπης, οδηγούν στο τελευταίο διάστημα ακόμη υψηλότερα τις τιμές. Αυτή την εβδομάδα μόνο, τα συμβόλαια του σίτου στο αμερικανικό χρηματιστήριο έχουν ενισχυθεί 17% και κινούνται στα 8,17 δολ. ανά μπούσελ. .

Το στάρι αποτελεί βασικό διατροφικό προϊόν στην περιφέρεια, αφού προσφέρει το ψωμί, τα ζυμαρικά και του κους κους. Το περισσότερο στάρι στον κόσμο καταναλώνουν οι Τυνήσιοι, 478 λίβρες τον χρόνο ο καθένας, μέγεθος διπλάσιο από την κατά κεφαλήν κατανάλωση στις ΗΠΑ, που είναι 177 λίβρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v