LinkedIn: "Πέταξε" η κοινωνική δικτύωση στην Wall

Η μετοχή του LinkedIn εκτινάσσεται στα ύψη στο ντεμπούτο της στην Νέα Υόρκη, ενισχύοντας τις ανησυχίες για μεγάλη «φούσκα» στον νεαρό χώρο της κοινωνικής δικτύωσης.

LinkedIn: Πέταξε η κοινωνική δικτύωση στην Wall
Η μετοχή του LinkedIn εκτινάχθηκε  στα ύψη (+108%) στο ντεμπούτο της στην Νέα Υόρκη, ενισχύοντας τις ανησυχίες για μεγάλη «φούσκα» στον νεαρό χώρο της κοινωνικής δικτύωσης.

Το LinkedIn είναι το πρώτο αμερικανικό social network site που εισάγεται στο χρηματιστήριο και οι επενδυτές παρακολουθούν στενά την πορεία του, καθώς αναμένεται μέσα στα επόμενα χρόνια να ακολουθήσουν τα βήματά του στο χρηματιστήριο άλλες ιστοσελίδες, όπως το Facebook και το Twitter.

Η μετοχή του LinkedIn, που είναι ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης για επαγγελματίες, εκτινάχθηκε στα 120 δολάρια στο άνοιγμα της Wall Street, με αποτίμηση στο ΙΡΟ τα 45 δολάρια για κάθε μετοχή. Η αποτίμηση είχε ήδη διαμορφωθεί στο υψηλότερο σημείο της προβλεπόμενης κλίμακας.

Το LinkedIn πώλησε 7,84 εκατ. μετοχές αντλώντας 352,8 εκατ. δολάρια, μέγεθος που αποτιμά την εταιρία στα 4,25 δισ. δολ.

Πολλοί παρατηρητές σχολιάζουν ότι η τιμή των 4 δισ. δολ. είναι «περίεργη» για μια εταιρία που είχε πέρσι έσοδα 243 εκατ. δολ. και κέρδη 15,4 εκατ. δολ.

Και πάλι βέβαια, η αποτίμηση του LinkedIn είναι «μικρή» μπροστά στα μεγέθη των 50 δισ. δολ. και πλέον που «ακούγονται» για την αποτίμηση του Facebook.

Στο τέλος της συνεδρίασης η μετοχή της LinkedIn ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της με άνοδο 108% στα 93,76 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v