Καμπανάκι από την S&P και για την Ιταλία

Η S&P προχώρησε σε υποβάθμιση του outlook για την ιταλική οικονομία σε "αρνητικό" από "σταθερό", κάνοντας λόγο για αναιμικές προοπτικές ανάπτυξης και εξασθένηση της πολιτικής δέσμευσης για μείωση του χρέους.

Καμπανάκι από την S&P και για την Ιταλία
O φόβος μετάδοσης των προβλημάτων της περιφέρειας της ευρωζώνης εντείνεται επικίνδυνα μετά την προειδοποίηση για ενδεχόμενο υποβάθμισης και της ιταλικής οικονομίας από την Standard & Poor’s. Συγκεκριμένα, ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης υποβάθμισε το outlook για την Ιταλία σε "negative" από "stable", ενώ η μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της χώρας διατηρείται στο "Α+".

Η S&P κάνει λόγο για προοπτικές αναιμικής ανάπτυξης, ενώ επισημαίνει παράλληλα πως έχει αυξηθεί ο κίνδυνος να αποτύχει η χώρα στην προσπάθεια μείωσης του δημόσιου χρέους.

"Κατά την άποψή μας, οι προοπτικές για την οικονομική ανάπτυξη της Ιταλίας είναι υποτονικές και η πολιτική δέσμευση για μεταρρυθμίσεις που θα συμβάλλουν στην αύξηση της παραγωγικότητας φαίνεται να εξασθενεί", επισημαίνει στη σχετική ανακοίνωση η S&P και συμπληρώνει: "Το πιθανό πολιτικό αδιέξοδο θα μπορούσε να οδηγήσει σε δημοσιονομικές αποκλίσεις. Κατά συνέπεια, θεωρούμε ότι οι προοπτικές της Ιταλίας για μείωση του χρέους κεντρικής κυβέρνησης έχουν περιοριστεί".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v