Κρούγκμαν : Βέβαιη μια αναδιάρθρωση

Την βεβαιότητα του ότι η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ισπανία δεν μπορούν και δεν θα αποπληρώσουν την συνολική αξία του χρέους του εκφράζει σε άρθρο του o Πολ Κρούγκμαν. Kατηγορεί Ε.Ε για έλλειψη ρεαλισμού.

Κρούγκμαν : Βέβαιη μια αναδιάρθρωση
Την βεβαιότητα του ότι η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία δεν μπορούν και δεν θα αποπληρώσουν την συνολική αξία του χρέους του εκφράζει σε άρθρο του στους New York Times,  ο Πολ Κρούγκμαν.

Ο νομπελίστας οικονομολόγος υποστηρίζει ότι τα μέτρα λιτότητας
που εφαρμόστηκαν οδηγούν τα υπερχρεωμένα κράτη της Ευρώπης σε μεγαλύτερη ύφεση και αναφέρει ότι "η Ευρώπη πρέπει να αρχίζει να προετοιμάζεται για κάποιο είδος μείωσης του χρέους, με ένα συνδυασμό οικονομικής βοήθειας από τα ισχυρότερα κράτη και “κουρέματα” στους ιδιώτες πιστωτές, οι οποίοι θα πρέπει να αποδεχθούν λιγότερη από την πλήρη αποπληρωμή".

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο Κρούγκμαν, "ο ρεαλισμός μοιάζει να απουσιάζει από την Ευρώπη".

Από την μία πλευρά, λέει ο Κρούγκμαν, "η Γερμανία κρατάει σκληρή στάση σε οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί βοήθεια προς τους αδύναμους γείτονες, παρά το γεγονός ότι το πρόγραμμα διάσωσης προστατεύει τις γερμανικές τράπεζες", ενώ από την άλλη "η ΕΚΤ αντιδρά σαν θέλει να προκαλέσει μια χρηματοπιστωτική κρίση".
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v