Στα πρόθυρα εμφυλίου η Υεμένη

Τουλάχιστον 28 νεκροί είναι ο απολογισμός έκρηξης που σημειώθηκε σε αποθήκη πυρομαχικών στην πρωτεύουσα της Υεμένης.

Στα πρόθυρα εμφυλίου η Υεμένη
Τουλάχιστον 28 νεκροί είναι ο απολογισμός έκρηξης που σημειώθηκε σε αποθήκη πυρομαχικών στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά, όπου εντείνονται οι συγκρούσεις μεταξύ των υποστηρικτών του προέδρου Ali Abdullah Saleh και των αντικαθεστωτικών.

Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αμύνης της Υεμένης, αναφέρεται επίσης ότι ο εισαγγελέας της κυβέρνησης διέταξε την σύλληψη των ανώτατων ηγετών ομάδας φυλάρχων της οποίας ηγείται η οικογένεια al-Ahmar, μιας εκ των ομάδων που έχει παραταχθεί με τους διαδηλωτές οι οποίοι ζητούν την ανατροπή του προέδρου Saleh.

Οι κάτοικοι της Σαναά εγκαταλείπουν την πόλη κατά εκατοντάδες, στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τις βίαιες συγκρούσεις που έχουν οδηγήσει στον θάνατο περισσοτέρων από 40 ανθρώπων από τη Δευτέρα και οι οποίες απειλούν να επεκταθούν και σε άλλες περιοχές της πρωτεύουσας.

Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ διέταξαν όλο το μη απαραίτητο διπλωματικό προσωπικό και τα μέλη των οικογενειών τους να φύγουν από την Υεμένη. «Το επίπεδο κινδύνου για την ασφάλεια στην Υεμένη είναι εξαιρετικά υψηλό λόγω των τρομοκρατικών δραστηριοτήτων και των κοινωνικών αναταραχών. Υπάρχει συνεχιζόμενη κοινωνική αναταραχή σε όλη τη χώρα και ευρείας κλίμακας διαδηλώσεις σε μεγάλες πόλεις», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του State Department.

Ο πρόεδρος της Υεμένης, πάντως, εξακολουθεί να αρνείται να αποχωρήσει από την εξουσία, δηλώνοντας μάλιστα την Τετάρτη ότι δεν θα κάνει άλλες υποχωρήσεις σε αυτούς που θέλουν την απομάκρυνσή του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v