Κίνηση εξαγοράς της LCH Clearnet

Τρεις από τις μεγαλύτερες εταιρείες χρηματιστηρίων του κόσμου έχουν εισέλθει σε μια μάχη για τον έλεγχο της LCH Clearnet, εταιρείας που αναλαμβάνει τον έλεγχο της διαφάνειας χρηματιστηριακών συναλλαγών.

Κίνηση εξαγοράς της LCH Clearnet
Τρεις από τις μεγαλύτερες εταιρείες χρηματιστηρίων του κόσμου έχουν εισέλθει σε μια μάχη για τον έλεγχο της LCH Clearnet, εταιρείας που αναλαμβάνει τον έλεγχο της διαφάνειας χρηματιστηριακών συναλλαγών, αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters.

H "μάχη" για την εταιρεία διαφάνειας ανάμεσα στις NYSE Euronext, Nasdaq OMX London Stock Exchange, τις εταιρείες που διαχειρίζονται την λειτουργία των αντίστοιχων χρηματιστηρίων, είναι σημάδι ότι οι μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου θέλουν να εκμεταλλευτούν το γενικότερο κλίμα αναμόρφωσης της λειτουργίας των χρηματιστηρίων.

Και οι τρεις εταιρείες κατέθεσαν προσφορές που κυμαίνονται από 350 εκατ. ευρώ ως τα 1 δισ. ευρώ.

Για το χρηματιστήριο του Λονδίνου, την LSE, μια από τις λίγες εταιρείας του χώρου που δεν διαθέτουν εσωτερική εταιρεία ελέγχου διαφάνειας, η κίνηση χαρακτηρίστηκε από πρόσωπο της αγοράς ως κίνηση “σωτηρίας”, καθώς οι αντίπαλοι Deutsche Borse και NYSE Euronext επιδιώκουν συγχώνευση ύψους 9,4 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η LSE έχει προσφέρει €21 για κάθε μετοχή της LCH. Cleanet, αξιολογώντας την στα 1 δισ. δολάρια.

Η Nasdaq από την πλευρά της έχει καταθέσει προσφορά ύψους 350 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι συζητήσεις με την LCH ξεκίνησαν πριν από έξι εβδομάδες, λίγο πριν ο επικεφαλής της Nasdaq αναγκάστηκε να υποχωρήσει από μια πρόταση εξαγοράς του NYSE Euronext.

Η NYSE Euronext από την πλευρά της, σε συνεργασία με την Markit, έκανε πρόταση για εξαγορά της LCH ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, όπως παρατηρούν αναλυτές μια εξαγορά της LCH είναι αρκετά πολύπλοκη, καθώς οι βασικοί μέτοχοι φτάνουν τους 98, ανάμεσα στους οποίους η ΝYSE Euronex με 8% και η London Metal Exchange με 9%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v