Συρία: Συνεχίζονται οι αιματηρές συγκρούσεις

Την πόλη Ταμλπισέχ βομβάρδισαν τη Δευτέρα οι δυνάμεις ασφαλείας της Συρίας, τραυματίζοντας 10 κατοίκους. Η χώρα ανακοίνωσε ότι δέχεται πρόταση του ΟΗΕ για διεξαγωγή έρευνας για πυρηνικούς αντιδραστήρες.

Συρία: Συνεχίζονται οι αιματηρές συγκρούσεις
Άρματα μάχης των συριακών δυνάμεων ασφαλείας βομβάρδισαν την πόλη Ταμλπισέχ τη Δευτέρα, τραυματίζοντας σοβαρά 10 άτομα, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

"Οι βομβαρδισμοί ξεκίνησαν στις 5 το πρωί και επικεντρώθηκαν σε λόφο στο κέντρο της πόλης", ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος κατάφερε να φύγει από την πόλη και πρόσθεσε ότι ορισμένοι από τους τραυματίες ήταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Την Κυριακή, οι δυνάμεις ασφαλείας της Συρίας σκότωσαν τουλάχιστον 11 πολίτες σε μια οργανωμένη επίθεση στο κεντρικό τμήμα της χώρας, στις πόλεις Ταμλπισέχ και Ραστάν και σε διάφορα χωριά γύρω από τη Χομς.

Το Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της Συρίας, το οποίο στεγάζεται στη Μ. Βρετανία, ανακοίνωσε ότι έχει τα ονόματα 8 νεκρών πολιτών από τις επιθέσεις της Κυριακής.

Το συριακό πρακτορείο ειδήσεων, από την πλευρά του, μετέδωσε ότι στις συγκρούσεις σκοτώθηκαν 4 στρατιώτες των δυνάμεων ασφαλείας "ενώ κυνηγούσαν οπλισμένες ομάδες τρομοκρατών, για να τις συλλάβουν και να τις παραδώσουν στη Δικαιοσύνη".

Εν τω μεταξύ, σε μια ένδειξη αλλαγής πολιτικής στάσης, η κυβέρνηση της Συρίας απέστειλε στην υπηρεσία ατομικής ενέργειας του ΟΗΕ έγγραφο με το οποίο δηλώνει πρόθυμη να συνεργαστεί πλήρως για τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με την ύπαρξη πυρηνικών αντιδραστήρων στη χώρα.

Ωστόσο, σύμφωνα με δηλώσεις Ευρωπαίων διπλωματών, η κίνηση της Συρίας δεν πρόκειται να αλλάξει τη στάση των ξένων δυνάμεων απέναντι στην κυβέρνηση της χώρας.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v