Γκρίνιες πολυεθνικών για τα σκάνδαλα στη FIFA

Η Coca Cola, η Adidas και η Emirates Airlines εκφράζουν ανοιχτά τη δυσαρέσκειά τους για όσα συμβαίνουν στη FIFA, ενώ η Βρετανία ζητά αναβολή των εκλογών για την προεδρία της ομοσπονδίας με μονδικό υποψήφιο τον Blatter.

Γκρίνιες πολυεθνικών για τα σκάνδαλα στη FIFA
Και οι χρηματοδότες της FIFA εκφράζουν πλέον ανοιχτά τη δυσαρέσκειά τους σε όσα συμβαίνουν εντός αυτής, ενώ ο Sepp Blatter επιμένει πως δεν υπάρχει καμία κρίση αξιοπιστίας και αρνείται να αναβάλει τις εκλογές για την προεδρία της FIFA, όπου είναι ο μοναδικός υποψήφιος, έπειτα από 13 χρόνια στο τιμόνι της ομοσπονδίας.

"Οι κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί είναι θλιβερές και επιζήμιες για το άθλημα. Περιμένουμε από τη FIFA να λύσει αυτήν την κατάσταση μέσω ενός κατάλληλου και εκτενή τρόπου", αναφέρει η Coca Cola σε ανακοίνωσή της.

Η Adidas έχει επίσης εκφράσει τις ανησυχίες της, κάνοντας λόγο για αρνητική δημοσιότητα, "που δεν είναι θετική ούτε για το ποδόσφαιρο, ούτε για τους συνεργάτες της FIFA». Σε παρόμοια ανακοίνωση προέβη και η Emirates Airlines. "Όπως όλοι οι οπαδοί του ποδοσφαίρου ανά τον κόσμο, έτσι και εμείς έχουμε απογοητευτεί από τα θέματα που απασχολούν τη διοίκηση της ομοσπονδίας", αναφέρει σε αυτήν και συμπληρώνει: "Ελπίζουμε ότι αυτά τα θέματα θα επιλυθούν το συντομότερο δυνατό και πως το αποτέλεσμα θα είναι προς το συμφέρον του αθλήματος γενικότερα".

Επισημαίνεται ότι μία ημέρα νωρίτερα η επιτροπή δεοντολογίας της FIFA αθώωσε τον Sepp Blatter ως προς τις κατηγορίες δωροληψίας για την ανάθεση των παγκόσμιων κυπέλλων, ενώ παράλληλα έθεσε σε διαθεσιμότητα τους βασικούς του κατηγόρους, δηλαδή τον πρώην αντιπρόεδρο της FIFA Τζακ Γουόρνερ και τον πρόεδρο της ασιατικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ, "ώστε να εξακριβωθεί ποιος ήταν ο ρόλος τους σε αυτήν την υπόθεση".

Παράλληλα, ο Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ, εξοργισμένος από το πόρισμα της επιτροπής, απέσυρε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της FIFA από τις εκλογές που διεξάγονται αύριο Τετάρτη, με αποτέλεσμα ο Sepp Blatter να είναι πλέον μοναδικός υποψήφιος.

Η βρετανική κυβέρνηση ζήτησε αναβολή των εκλογών, όμως έλαβε αρνητική απάντηση από τον κ. Blatter, ο οποίος αρνείται ότι υπάρχει κρίση στη FIFA.

"Κρίση; Ποια κρίση; Δεν βρισκόμαστε σε κρίση. Αντιμετωπίζουμε απλώς κάποιες δυσκολίες, που θα επιλυθούν εντός της οικογενείας μας", δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v