Συρία: Αμνηστία χορηγεί ο πρόεδρος Ασσάντ

Γενική αμνηστία σε όλους τους πολιτικούς κρατουμένους χορήγησε ο πρόεδρος της Συρίας Ασσάντ, με διάταγμα που εξέδωσε την Τρίτη. Απορρίπτουν την αμνηστία οι ΗΠΑ.

Συρία: Αμνηστία χορηγεί ο πρόεδρος Ασσάντ
Ο πρόεδρος της Συρίας Ασσάντ, ύστερα από 10 εβδομάδες διαδηλώσεων εναντίον του, εξέδωσε την Τρίτη διάταγμα με το οποίο χορηγεί γενική αμνηστία για όλα τα πολιτικά εγκλήματα πριν από τις 31 Μαϊου 2011.

Όπως μεταδίδει το Reutes, το κρατικό κανάλι ανέφερε ότι η "αμνηστία καλύπτει όλα τα μέλη των πολιτικών κινημάτων, συμπεριλαμβανομένης και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας".

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή στην Αδελφότητα, η οποία επιχείρησε την ανατροπή του πατέρα του Ασσάντ το 1982, τιμωρούνταν ως τώρα με θάνατο.

Η αμνηστία αποτελεί μια παραχώρηση προς τους διαδηλωτές, ένα από τα βασικά αιτήματα των οποίων ήταν η απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων. Σύμφωνα με ακτιβιστές, από την έναρξη των εξεγέρσεων έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 10.000 πολίτες.

Εν τω μεταξύ, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απορρίπτει την αμνηστία και χαρακτηρίζει ως "τρομακτικές" τις μαρτυρίες για τον βασανισμό δεκατριάχρονου αγοριού από τις δυνάμεις ασφαλείας της Συρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v