Για άλλες 90 μέρες το ΝΑΤΟ στη Λιβύη

Την παράταση για ακόμα 90 ημέρες της αποστολής στη Λιβύη ανακοίνωσε επισήμως το ΝΑΤΟ, ενώ διαψεύδει τις πληροφορίες της Λιβυκής κυβέρνησης περί θανάτους 718 αμάχων από τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς.

Για άλλες 90 μέρες το ΝΑΤΟ στη Λιβύη
Την παράταση για ακόμα 90 ημέρες της αποστολής στη Λιβύη ανακοίνωσε επισήμως το ΝΑΤΟ.

Η συμμαχία ανέλαβε τις αεροπορικές επιθέσεις καθώς και την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων και το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη στα τέλη Μαρτίου, με χρονοδιάγραμμα 90 ημερών.

«Το ΝΑΤΟ και οι εταίροι του αποφάσισαν να παρατείνουν την αποστολή μας στη Λιβύη για άλλες 90 ημέρες», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Anders Fogh Rasmussen.

«Η απόφαση αυτή στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο καθεστώς του Καντάφι: είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την επιχείρησή μας προκειμένου να προστατέψουμε τον λαό της Λιβύης», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον κ. Rasmussen, το ΝΑΤΟ είναι αποφασισμένο να διασφαλίσει ότι ο λαός της Λιβύης θα μπορέσει να σχηματίσει το δικό του μέλλον «και αυτή η ημέρα πλησιάζει».

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης της Λιβύης, Moussa Ibrahim, 718 Λίβυοι άμαχοι έχουν σκοτωθεί από τις βομβιστικές επιθέσεις του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με τον ίδιο, 4.067 πολίτες έχουν τραυματιστεί, 433 εκ των οποίων σοβαρά.

Το ΝΑΤΟ διαψεύδει ότι έχει σκοτώσει μεγάλο αριθμό αμάχων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v