FIFA: Καράβι σε ταραγμένα νερά

Η FIFA προχωρά ακάθεκτη στην επανεκλογή Blatter, ενώ η Αγγλία ζητά αναβολή της ψηφοφορίας, η Γερμανία επανεξέταση της υπόθεσης Κατάρ και οι ασιατικές ομοσπονδίες διαμαρτύρονται για την απομάκρυνση του Μπιν Χαμάμ.

FIFA: Καράβι σε ταραγμένα νερά
Η πρόταση της αγγλικής ομοσπονδίας και του πρίγκιπα William για αναβολή της ψηφοφορίας για την προεδρία της FIFA έπεσε στο κενό. Αξίζει να σημειωθεί ότι 172 σύνεδροι ψήφισαν κατά της αναβολής και μόλις 17 υπέρ. Όλα αυτά, ενώ η FIFA κλονίζεται από το χειρότερο σκάνδαλο στην ιστορία της, με 4 μέλη της να τίθενται σε διαθεσιμότητα με κατηγορίες δωροληψίας, και μοναδικό υποψήφιο για την προεδρία και πάλι τον Sepp Blatter.

Ο ίδιος ο Sepp Blatter δήλωσε: «Το καράβι της FIFA βρίσκεται σε φουρτούνα, αλλά νομίζω ότι θα πρέπει να επαναφέρουμε αυτό το πλοίο στο σωστό δρόμο. Είμαι ο καπετάνιος του πλοίου και είναι καθήκον και ευθύνη μου να μπούμε στον σωστό δρόμο και αυτό μπορούμε να το κάνουμε μόνο μαζί.»

Η αγγλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου δεν είναι η μόνη που διαμαρτύρεται. Ο επικεφαλής της γερμανικής ομοσπονδίας, ο Theo Zwanziger ζήτησε να επανεξεταστεί η ανάθεση του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ. Για αυτή την υπόθεση άλλωστε, δύο κορυφαία στελέχη της FIFA τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Πρόκειται Mohammed Bin Hamam, τον επικεφαλής της ομοσπονδίας του Κατάρ, ο οποίος έχει διατυπώσει κατηγορίες δωροληψίας εναντίον του Blatter και ήταν αρχικά αντίπαλός του για την προεδρία της FIFA και τον αντιπρόεδρο της FIFA, Jack Warner.

Γκρίνιες διατυπώνονται πλέον και από τους μεγαλύτερους χορηγούς του Παγκόσμιου Κυπέλλου, εκ των οποίων η Visa, η Coca Cola, η Adidas και η Emirates Airlines, που διαμαρτύρονται για την αρνητική προβολή από το σκάνδαλο.

«Υπάρχουν σοβαρές υποψίες που δεν μπορεί κάποιος απλά να προσπεράσει και θα πρέπει να περιμένουμε ότι η ανάθεση αυτού του Παγκόσμιου Κυπέλλου, κάτω από αυτές τις συνθήκες, θα εξεταστεί εκ νέου», είπε στη γερμανική τηλεόραση, ο κ. Zwanziger αναφερόμενος στο Κατάρ, ενώ για τις σημερινές εκλογές της FIFA πρόσθεσε: «Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει κάποια καθυστέρηση».

Το συνέδριο της FIFA στην Ζυρίχη έχει βυθιστεί στο απόλυτο χάος με την πρόεδρο της ελβετικής ομοσπονδίας Micheline Calmy -Rey να ζητά σαρωτικές μεταρρυθμίσεις και τις ασιατικές ομοσπονδίες να διαμαρτύρονται για τον τρόπο αντιμετώπισης του Bin Hamam
«Θέλουμε να εισακουστούμε» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας του Νεπάλ Ganesh Thapa σε συνέντευξή του στην Straits Times.

«Η FIFA πρέπει να πάρει σοβαρά τις καταγγελίες που διατυπώνονται» δήλωσε η Micheline Calmy –Rey και συμπλήρωσε: «Είναι απαραίτητο οι καταγγελίες να ερευνηθούν και να ληφθούν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v