Lenovo: Αγοράζει (και) την γερμανική Medion

Η Lenovo Gro έκανε προσφορά 466 εκατ. ευρώ για την εξαγορά μεριδίου ελέγχου της γερμανικής Medion AG, και σκοπεύει να προχωρήσει και σε περαιτέρω εξαγορές.

Lenovo: Αγοράζει (και) την γερμανική Medion
Η Lenovo Group, μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής προσωπικών υπολογιστών της Κίνας, έκανε προσφορά 466 εκατ. ευρώ για την εξαγορά μεριδίου ελέγχου της γερμανικής Medion AG, στην μεγαλύτερη εξαγορά της μετά την απόκτηση των επιχειρήσεων PC της International Business Machines πριν από έξι χρόνια.

Η κινεζική επιχείρηση θα αγοράσει το 37% της Medion από τον πρόεδρό της κ. Gerd Brachmann έναντι 13 ευρώ ανά μετοχή με ανταλλαγή ρευστού και μετοχών και θα επεκτείνει την προσφορά σε ρευστό στους υπολοίπους μετόχους. Ο κ. Brachmann θα κρατήσει το 18% της holding company. Η μετοχή της Medion αντέδρασε με άνοδο 20% στις συναλλαγές στην Φρανκφούρτη.

Η Lenovo, που προωθεί επίσης την σύσταση κοινοπραξίας με την ιαπωνική NEC Corp., μπορεί να αγοράσει κι άλλες επιχειρήσεις μετά την Medion, σύμφωνα με τις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της, κ. Yang Yuanqing.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v