FXCM: Υπό πίεση το δολάριο

Υπό πίεση παραμένει το δολάριο μετά τα στοιχεία ανεργίας της Παρασκευής, ενώ η ζήτηση στην αγορά συναλλάγματος ενισχύεται, ιδίως στα νομίσματα υψηλής απόδοσης, σημειώνει ο κ. Joel Kruger, αναλυτής της FXCM.

FXCM: Υπό πίεση το δολάριο
Υπό πίεση παραμένει το δολάριο μετά τα στοιχεία της Παρασκευής για την ανεργία, ενώ η ζήτηση στην αγορά συναλλάγματος ενισχύεται, ιδίως στα νομίσματα υψηλής απόδοσης, σημειώνει ο κ. Joel Kruger, αναλυτής της FXCM.

Όπως επισημαίνει, οι αγορές εξακολουθούν να αντιδρούν στις ανακοινώσεις της προηγούμενης Παρασκευής για μεγάλη (πέραν του αναμενομένου) μείωση των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ, προκαλώντας έντονες πιέσεις για το δολάριο και ενισχύοντας τα υπόλοιπα νομίσματα. Αν και τα στοιχεία αυτά προκάλεσαν σοκ, η αγορά ήταν ήδη προετοιμασμένη για αρνητικό αποτέλεσμα μετά την ανακοίνωση της ADP την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τον αναλυτή, παρά την ενίσχυση της αποστροφής ρίσκου, υπήρξε αυξημένη ζήτηση στην αγορά συναλλάγματος, και συγκεκριμένα στα νομίσματα υψηλών αποδόσεων.

Ισχυρή ζήτηση είχαν το ελβετικό φράγκο και το γεν. Η ισοτιμία δολαρίου - ελβετικού φράγκου κατέγραψε νέο χαμηλό και η ισοτιμία δολαρίου - γεν βρίσκεται μια ανάσα κάτω από το 80. Την ίδια στιγμή, η συζήτηση για τρίτο γύρο μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης επανήλθε στο προσκήνιο. Αν και η πιθανότητα γι' αυτό το ενδεχόμενο για την ώρα είναι μικρή, η αδυναμία των αμερικανικών μάκρο ήταν αρκετή για να ενισχύσει τις προοπτικές για κάτι τέτοιο.

Τα βλέμματα την Τρίτη θα είναι στραμμένα στην ομιλία του προέδρου της Fed, κ. Ben Bernanke, ο οποίος αναμένεται να διαλευκάνει το τοπίο γύρω από τις προθέσεις της τράπεζας. Το ευρώ έχει βρει στήριξη πάνω από το 1,46 δολάριο, έχοντας λάβει νέα ώθηση μετά την απόφαση της τρόικας για την εκταμίευση της 5ης δόσης για την Ελλάδα.

Ταυτόχρονα, η στερλίνα υποχωρεί, δεχόμενη πιέσεις από τα μακροοικονομικά στοιχεία της Βρετανίας (PMI υπηρεσιών και μεταποίησης, στεγαστικοί δείκτες). Όσον αφορά στο μέτωπο των στατιστικών, οι νέες θέσεις εργασίας στην Αυστραλία ήταν χαμηλότερες των εκτιμήσεων, ενώ ο δείκτης πληθωρισμού TD inflation φαίνεται να έχει υποχωρήσει.

Φτωχό είναι το οικονομικό ημερολόγιο στην Ευρώπη, με εξαίρεση τον δείκτη PPI και τον δείκτη οικονομικού κλίματος στην ευρωζώνη.

Στον Καναδά αναμένονται τα στοιχεία των νέων αδειών στην αγορά κατοικίας καθώς και ο δείκτης Ivey PMI. Τέλος, στις ΗΠΑ αναμένεται στις 21:30 GMT η ομιλία του κ. Fisher, μέλους της Fed.

Μικρή πτώση σημειώνουν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των δεικτών στη Wall Street, ενώ σχεδόν αμετάβλητες παραμένουν οι τιμές των εμπορευμάτων σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v