Συρία-Ισραήλ: Αιματηρό επεισόδιο με 23 νεκρούς

23 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 350 φέρουν τραύματα από σφαίρες καθώς τα ισραηλινά στρατεύματα άνοιξαν πυρ κατά Παλαιστινίων διαδηλωτών στα υψίπεδα του Γκολάν στη Συρία.

Συρία-Ισραήλ: Αιματηρό επεισόδιο με 23 νεκρούς
Η Συρία ανακοίνωσε πως 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη χθεσινή διαμαρτυρία κοντά στα υψίπεδα του Γκολάν, όταν ισραηλινά στρατεύματα άνοιξαν πυρ εναντίον Παλαιστινίων διαδηλωτών, οι οποίοι έκαναν πορεία προς τον συνοριακό φράχτη. 

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Δαμασκού, κ. Ουαΐλ αλ-Χάλκι, στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA, στους νεκρούς περιλαμβάνονται μία γυναίκα και ένα παιδί. Επίσης, πρόσθεσε ότι άλλοι 350 άνθρωποι φέρουν τραύματα από σφαίρες. Η διαμαρτυρία έγινε για την 44η επέτειο από την αραβική ήττα στον πόλεμο του 1967, όταν το Ισραήλ κατέλαβε τα υψίπεδα του Γκολάν, καθώς και τη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, όπου οι Παλαιστίνιοι θέλουν να ιδρύσουν κράτος.

Πριν από τρεις εβδομάδες, Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ κατά Παλαιστινίων διαδηλωτών που είχαν προσπαθήσει να παραβιάσουν τα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο και τη Συρία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 13 άτομα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v