B,Gross: Ζημιές 3,4 δισ. δολ. εξαιτίας της Lehman

Ο βετεράνος κ. Bill Gross "λούστηκε" χρεόγραφα της Lehman Brothers που είχει φορτώσει πριν την κατάρρευση της επενδυτικής τράπεζας, όπως αναφέρει δημοσίευμα της WSJ, η οποία μιλά για απώλειες 3,4 δισ. δολ.

B,Gross: Ζημιές 3,4 δισ. δολ. εξαιτίας της Lehman
Ο βετεράνος της αγοράς ομολόγων κ. Bill Gross ανέβασε την φήμη του στα ύψη κατά την διάρκεια της διεθνούς κρίσης 2008, με τις καλοσυντονισμένες τοποθετήσεις τους σε αμερικανικά ομόλογα και στεγαστικά χρεόγραφα.

Σήμερα, νέα δικαστικά έγραφα δείχνουν ότι επίσης «λούστηκε» χρεόγραφα της Lehman Brothers που «φόρτωσε» πριν την κατάρρευση της επενδυτικής τράπεζας, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Οι ζημιές σε ορισμένα ομόλογα της Lehman που εμπορεύτηκε η εταιρία του κ. Gross, η Pacific Investment Management, ξεπέρασαν τα 3,4 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η Pimco περιλαμβάνεται στους μεγαλύτερους διαχειριστές της αγοράς χρήματος για τους Αμερικανούς, τόσο μέσω θεσμικών πελατών, όπως συνταξιοδοτικά ταμεία, όσο και αμοιβαίων κεφαλαίων. Αυτό σημαίνει ότι οι ζημιές από την Lehman έπληξαν τους «κοινούς» επενδυτές που είχαν τοποθετήσει τα χρήματά τους σε κεφάλαια της Pimco κατά την διάρκεια της ακμής της αγοράς.

Η ίδια η Pimco έχει ήδη υποστεί τις επιπτώσεις σε μεγάλο βαθμό, καθώς υποχρεώθηκε να απαξιώσει αισθητά τα ομόλογα των χαρτοφυλακίων της μετά την κατάρρευση της Lehman. Η εταιρία σήμερα κουβαλάει τα ομόλογα στην τιμή των 25 σεντς στο δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v