Λευκορωσία:Ρωσικό δάνειο 3 δισ.$ με επιτόκιο 4,2%

Η Λευκορωσία θα λάβει 10ετές δάνειο 3 δισ. δολάρια από το ρωσικό ταμείο καταπολέμησης της κρίσης στην Ευρασία, ενώ διεκδικεί χρήματα και από το ΔΝΤ.

Λευκορωσία:Ρωσικό δάνειο 3 δισ.$ με επιτόκιο 4,2%
Η Λευκορωσία θα λάβει 10ετές δάνειο 3 δισ. δολάρια από το ταμείο καταπολέμησης της κρίσης στο πρώην ανατολικό μπλοκ, του οποίου προΐσταται η Ρωσία, το Eurasian Economic Community.

Την ανακοίνωση για το δάνειο έκανε ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών κ. Alexei Kudrin.

Το πρώτο πακέτο θα ανέλθει στα 800 εκατ. δολ. και θα διανεμηθεί εντός 15ήμερου ενώ ένα 2ο πακέτο θα δοθεί προς τα τέλη του έτους.

Η ανατολικοευρωπαϊκή χώρα έχει επίσης ζητήσει, ξεχωριστά, πακέτο διάσωσης από το ΔΝΤ και ελπίζει να έχει υπογράψει την συμφωνία εντός τριμήνου.

Οσον αφορά το ρωσικό δάνειο, το Κίεβο δέχτηκε μια σειρά μέτρων για να λάβει τα κεφάλαια, μεταξύ των οποίων 7,5 δισ. δολ. σε πωλήσεις κρατικών περιουσιακών στοιχείων.

Για τους όρους του δανείου, ανακοινώθηκε ότι η Λευκορωσία απαλλάσσεται πληρωμών επί του κεφαλαίου για τρία χρόνια ενώ θα χρεωθεί με κυμαινόμενο επιτόκιο, με βάση το μέσο επιτόκιο των ομολόγων Ρωσίας και Καζακστάν ανάλογης διάρκειας. Με τα τρέχοντα ποσοστά, το επιτόκιο θα είναι 4,1% με 4,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v