Υεμένη: 45 νεκροί σε συγκρούσεις με Αλ Κάιντα

Συγκρούσεις ξέσπασαν την Τρίτη στην πόλη Ζίνζιμπαρ της νότιας Υεμένης που βρίσκεται υπό την κατοχή ισλαμιστών εξτρεμιστών. Πιο σοβαρός από τις αρχικές εκτιμήσεις ο τραυματισμός του προέδρου Σάλεχ

Υεμένη: 45 νεκροί σε συγκρούσεις με Αλ Κάιντα
Συγκρούσεις ξέσπασαν την Τρίτη στην πόλη Ζίνζιμπαρ της νότιας Υεμένης που βρίσκεται υπό την κατοχή ισλαμιστών εξτρεμιστών, προκαλώντας τον θάνατο 45 ανθρώπων μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Δυνάμεις ασφαλείας και οπλισμένοι κάτοικοι πραγματοποίησαν σήμερα έφοδο σε μια προσπάθεια να ξανακερδίσουν τον έλεγχο της πόλης, την οποία είχαν καταλάβει πριν 10 μέρες μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης της Αλ Κάιντα.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της περιοχής στις μάχες έχουν σκοτωθεί 15 στρατιώτες ενώ ο στρατός της Υεμένης υποστηρίζει ότι έχουν σκοτωθεί 30 μέλη της Αλ Κάιντα.

Σποραδικές συγκρούσεις σημειώθηκαν και στην πόλη Ταίζ, νότια της Σαναά, ανάμεσα σε στρατιώτες και οπλισμένους αντιφρονούντες

Την ίδια ώρα στην πρωτεύουσα Σαναά χιλιάδες πολίτες πραγματοποίησαν πορεία ζητώντας να μην επιστρέψει ο Σάλεχ στη χώρα.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος Σάλεχ τραυματίστηκε την Παρασκευή όταν ρουκέτα χτύπησε το παλάτι του στη Σαναά. Μεταφέρθηκε στο Ριάντ, όπου επιβλήθηκε σε εγχείρηση και θα παραμείνει εκεί μέχρι την ανάρρωση του.

Καθήκοντα Προέδρου έχει αναλάβει ο αντιπρόεδρος κ. Abd-Rabbu Mansour Hadi , ο οποίος κατόρθωσε να πείσει τη συνοµοσπονδία των φυλών του Βορρά και κυρίως τη φυλή Άχµαρ, που είναι επικεφαλής, να συµφωνήσουν σε κατάπαυση του πυρός, προκειµένου να σταµατήσουν οι αιµατηρές συγκρούσεις στη Σαναά.

Σύμφωνα πάντως με το Αssociated Press ο τραυματισμός του Σάλεχ αποδεικνύεται πολύ πιο σοβαρός από τις αρχικές εκτιμήσεις. Ο κ Σάλεχ, έχει υποστεί εγκαύματα στο 40% του σώματος του και παρουσιάζει εσωτερική αιμορραγία, suffered 40% .


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v