Λιβύη: Νέες μάχες στη Μισράτα

Ο στρατός του Καντάφι βομβάρδισε τη Μισράτα και την Παρασκευή, προκαλώντας τον θάνατο 17 ανθρώπων. Δυσαρέσκεια ΗΠΑ για συνεισφορά των συμμάχων στις επιχειρήσεις. Συζητήσεις Κλίντον με ανθρώπους το Καντάφι.

Λιβύη: Νέες μάχες στη Μισράτα
Δυνάμεις πιστές στον Καντάφι βομβάρδισαν την πόλη της Μισράτα την Παρασκευή, σκοτώνοντας τουλάχιστον δεκαεπτά ανθρώπους, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με γιατρούς στο νοσοκομείο της Μισράτα τουλάχιστον δεκαεπτά πολίτες έχουν σκοτωθεί, ενώ άλλοι ογδόντα έχουν τραυματιστεί. Οι αντάρτες ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών στους 20.

Νωρίτερα δημοσιογράφος του Reuters είδε δέκα πτώματα στο νοσοκομείο της πολιορκούμενης πόλης και άκουσε μπαράζ εκρήξεων.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Γκέιτς κατηγόρησε κάποιους από τους συμμάχους του ΝΑΤΟ για μικρή συνεισφορά στις επιχειρήσεις.

"Η μεγαλύτερη στρατιωτική συμμαχία στην ιστορία, έχει ξεκινήσει εδώ και 11 εβδομάδες επιχειρήσεις ενάντια σε ένα αδύναμο στρατιωτικά καθεστώς σε μια αραιοκατοικημένη χώρα, αλλά ήδη πολλοί σύμμαχοι δεν προσφέρουν άλλες δυνάμεις, ζητώντας από τις ΗΠΑ να κάνουν τη διαφορά για άλλη μια φορά" ανέφερε ο Γκέιτς σε ομιλία του στα κεντρικά του ΝΑΤΟ.

Ο Γκέιτς υποστήριξε ότι η συμμαχία είναι αντιμέτωπη με τον κίνδυνο μιας στρατιωτικής ασυμφωνίας, εάν οι ευρωπαίοι δεν αποφασίσουν να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα.

"Η αλήθεια είναι ότι έχει αρχίσει να λιγοστεύει η υπομονή των ΗΠΑ για συνεισφορά εξαιρετικά χρήσιμων πόρων εκ μέρους κρατών που είναι εξαιρετικά απρόθυμα να συνεισφέρουν τις απαραίτητες δυνάμεις" πρόσθεσε ο Γκέιτς.

Την ίδια ώρα η Χίλαρυ Κλίντον δήλωνε στο Άμπου Ντάμπι ότι έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με ανθρώπους του Καντάφι οι οποίοι εμφανίζονται πρόθυμοι να συμμετέχουν σε μια μετάβαση προς τη δημοκρατία.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι "δεν υπάρχει ακόμα κάτι ξεκάθαρο".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v