Λιβύη: Καταγγέλλει ΝΑΤΟ για βομβαρδισμό αμάχων

H κυβέρνηση της Λιβύης ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι συμμαχικά αεροπλάνα βομβάρδισαν κτήριο δυτικά της Τρίπολης, το οποίο ανήκει σε στενό συνεργάτη του Μουαμάρ Καντάφι. Σκληρές δηλώσεις από Eurogroup.

Λιβύη: Καταγγέλλει ΝΑΤΟ για βομβαρδισμό αμάχων
H κυβέρνηση της Λιβύης ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι συμμαχικά αεροπλάνα βομβάρδισαν κτήριο δυτικά της Τρίπολης, το οποίο ανήκει σε στενό συνεργάτη του Μουαμάρ Καντάφι, αναφέρουν τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων.

Από τον βομβαρδισμό σκοτώθηκαν τουλάχιστον δεκαπέντε άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους και τρία παιδιά.

Αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, δήλωσε ότι η συμμαχία δεν έχει πραγματοποιήσει αεροπορικές επιχειρήσεις στην συγκεκριμένη περιοχή τις τελευταίες 24 ώρες.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Λιβύης, Μούσα Ιμπραήμ, ανέφερε ότι συμμαχικές βόμβες έπληξαν το κτήριο που ανήκει στον Khoweildi al-Hamidi και το οποίο βρίσκεται στην πόλη Σούρμαν, 40 μίλια δυτικά της Τρίπολης, στις 4 μ.μ τοπική ώρα. 

Σημειώνεται ότι ο  ιδιοκτήτης του κτηρίου είναι στενός συνεργάτης του Καντάφι και συμμετείχε σε στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον ανταρτών το Μάρτιο, ενώ η κόρη του έχει παντρευτεί έναν από τους γιούς του Καντάφι.

Εν τω μεταξύ, στο Λουξεμβούργο, οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε καταδίκασαν το καθεστώς της Λιβύης, υποστηρίζοντας σε ανακοίνωση που εξέδωσαν ότι "Ο χρόνος δεν είναι με το μέρος του Καντάφι" και ότι ο Λίβυος ηγέτης "έχει χάσει τη νομιμοποίηση της εξουσίας".

Παράλληλα, οι 27 υπουργοί σκλήρυναν τις κυρώσεις ενάντια στον Καντάφι, με την απόφαση να παγώσουν και άλλους τραπεζικούς λογαριασμούς που ανήκουν στο καθεστώς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v