Στα 2 τρισ. η έκθεση τραπεζών στην ευρωπεριφέρεια

Τα 2 τρισ. ευρώ προσεγγίζει η έκθεση των ευρωπαϊκών τραπεζών σε Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία και Ιταλία, σύμφωνα με στοιχεία της BIS, ποσό που τις καθιστά ευάλωτες στην περίπτωση διεύρυνσης της κρίσης.

Στα 2 τρισ. η έκθεση τραπεζών στην ευρωπεριφέρεια
Τα 2 τρισ. ευρώ προσεγγίζει η έκθεση των ευρωπαϊκών τραπεζών σε Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία και Ιταλία, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών, ποσό που τις καθιστά ευάλωτες στην περίπτωση διεύρυνσης της κρίσης, όπως μεταδίδει το Bloomberg

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, έναν χρόνο αφότου οι ευρωπαίοι διέσωσαν την Ελλάδα, οι επενδυτές υποστηρίζουν ότι οι τράπεζες της περιοχής δεν διαθέτουν επαρκή κεφάλαια, ούτε έχουν περικόψει αρκετά τα δάνειά τους ώστε να αντέξουν τη μετάδοση της κρίσης που θα μπορούσε να ακολουθήσει μια χρεοκοπία.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της BIS, οι γάλλοι διαθέτουν δάνεια ύψους 589,8 δισ. δολαρίων που συνδέονται με την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ισπανία, ενώ η έκθεση των γερμανών στις χώρες αυτές ανέρχεται σε 498,8 δισ. δολάρια.

Σε ότι αφορά την Ελλάδα, όπως αναφέρεται, οι ευρωπαϊκές τράπεζες μείωσαν το ρίσκο τους που σχετίζεται με την Ελλάδα κατά 30% στα 136,3 δισ. δολάρια πέρυσι, καθώς δεν ανανέωσαν δάνεια και προχώρησαν σε απομειώσεις της αξίας του χρέους τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v