Στηρίζουμε Ελλάδα, λένε οι Γερμανοί τραπεζίτες

Στα 20 δισ. ανέρχεται η έκθεση των γερμανικών τραπεζών στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Γερμανικής Ομοσπονδίας Τραπεζών, ο οποίος επανέλαβε την προθυμία των τραπεζών να συμμετέχουν στο νέο πακέτο για Ελλάδα.

Στηρίζουμε Ελλάδα, λένε οι Γερμανοί τραπεζίτες
Στα 20 δισ. ευρώ ανέρχεται η έκθεση των γερμανικών τραπεζών στην Ελλάδα, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα δήλωσε ο επικεφαλής της Γερμανικής Ομοσπονδίας Τραπεζών, ο οποίος επανέλαβε την προθυμία των χρηματοοικονομικών οργανισμών της χώρας να συμβάλουν στο νέο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο κ. Michael Kemmer, ο γενικός διευθυντής της BdB, εκτίμησε πως η έκθεση των γερμανικών τραπεζών στην Ελλάδα κυμαίνεται μεταξύ 10 και 20 δισ. ευρώ.

«Όλοι γνωρίζουν τις ευθύνες τους, όλοι γνωρίζουν ότι το ευρώ είναι πολύ - πολύ σημαντικό και πως η Ελλάδα είναι πολύ - πολύ σημαντική για την ευρωζώνη, ότι είναι απολύτως αναγκαίο να ξεκινήσει η σταθεροποίηση των αγορών», δήλωσε ο κ. Kemmer, επαναλαμβάνοντας τη θέληση των γερμανικών τραπεζών να συμβάλουν σε ένα νέο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα.

Το εύρος της συμμετοχής των ιδιωτών επενδυτών μένει να το διαπραγματευτούμε, δήλωσε ο κ. Kemmer. «Το να αφεθεί η Ελλάδα στη χρεοκοπία δεν είναι μία καλή απόφαση», είπε αναφερόμενος στους κινδύνους μετάδοσης και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης και συμπλήρωσε: «Δεν θα φτάσουμε όμως σε αυτό το σημείο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v