Fitch: Δεν υπάρχουν σχέδια αναθέωρησης για Ιταλία

Η Fitch Ratings δεν ακολουθεί την Moody's αποκλείοντας άμεση αναθεώρηση της αξιολόγησης της Ιταλίας, ακόμη κι αν πέσει η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι. Κλειδί τα μέτρα λιτότητας για τα οποία υπάρχει ευρεία πολιτική στήριξη

Fitch: Δεν υπάρχουν σχέδια αναθέωρησης για Ιταλία
Η Fitch Ratings αποσαφήνισε πως δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον δρόμο της Moody’s, καθώς δεν υπάρχουν σχέδια για αναθεώρηση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ιταλίας, αν και διευκρίνισε ότι αναμένει το πρόγραμμα μείωσης των δημοσίων δαπανών που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση της Ρώμης τις επόμενες εβδομάδες.

«Το θέμα κλειδί για εμάς είναι εάν η κυβέρνηση θα παραμείνει δεσμευμένη στη δημοσιονομική λιτότητα και εάν θα υπάρξουν περαιτέρω λεπτομέρειες και μία αξιόπιστη στρατηγική για την περίοδο 2012 – 2014» δήλώσε ο David Riley, ο επικεφαλής του οίκου αξιολόγησης, σε συνέντευξή του στο Reuters.

Ακόμη και εάν υπήρξε πτώση της κυβέρνησης στην Ιταλία, δεν θα ήταν αναγκαία μία αλλαγή στην πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας» δήλωσε ο κ. Riley, συμπληρώνοντας ότι υπάρχει ευρεία πολιτική στήριξη στα μέτρα λιτότητας.

Επισημαίνεται ότι την Παρασκευή, η Moody’s δήλωσε ότι θέτει σε καθεστώς αναθεώρησης την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ιταλίας, που τώρα βρίσκεται στο ΑΑ2

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v