Nέα διαρροή ραδιενεργού νερού στη Φουκουσίμα

Μεγάλες ποσότητες ραδιενεργού νερού διέρρευσαν από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, τρεις μήνες μετά την τεράστια καταστροφή. Η διαχειρίστρια εταιρεία Tepco ανακοίνωσε ότι η διαρροή έχει σταματήσει.

Nέα διαρροή ραδιενεργού νερού στη Φουκουσίμα
Μεγάλες ποσότητες ραδιενεργού νερού διέρρευσαν τη Δευτέρα από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκοσίμα, τρεις μήνες μετά την τεράστια καταστροφή, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

H Υπηρεσία Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας (IEA) ανακοίνωσε την Τρίτη ότι περίπου 15 τόνοι μολυσμένου ραδιενεργού νερού διέρρευσαν στον Ειρηνικό Ωκεανό από μια δεξαμενή αποθήκευσης στο εργοστάσιο.

Η διαχειρίστρια εταιρεία Tepco από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι η διαρροή έχει σταματήσει και ότι διερευνά την αιτία που την προκάλεσε.

Σημειώνεται ότι τεράστιες ποσότητες ραδιενεργού νερού έχουν αποθηκευτεί σε δεξαμενές στο εργοστάσιο, μετά την χρήση τους για την ψύξη των αντιδραστήρων, ύστερα από την κατάρρευση των συστημάτων ψύξης τον Μάρτιο.

Η διαχείριση αυτού του ραδιενεργού νερού αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για την TEPCO η οποία χρησιμοποιεί ένα σύστημα απολύμανσης του νερού.

Η Τepco αναγκάστηκε να διακόψει τη λειτουργία του συστήματος τη Δευτέρα εξαιτίας της διαρροής και το επανεκκίνησε την Τρίτη αφού κατάφερε να επισκευάσει όπως αναφέρει, το πρόβλημα.

Τepco επιδιόρθωσε το πρόβλημα και επανεκκίνησε το σύστημα την Τρίτη" δήλωσε ο Junichi Matsumoto, εκπρόσωπος του εργοστασίου.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v