Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Christine Lagarde στην ηγεσία του ΔΝΤ

Την Christine Lagarde εξέλεξε στην ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου. Ζητά τη συναίνεση της ελληνικής αντιπολίτευσης.

Η Christine Lagarde στην ηγεσία του ΔΝΤ
Την κ. Christine Lagarde εξέλεξε στην ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου.

"Το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εξέλεξε σήμερα την κ. Christine Lagarde στη θέση του επικεφαλής του ΔΝΤ και του επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου για τα επόμενα πέντε έτη, ξεκινώντας από τις 5 Ιουλίου 2011", αναφέρει το ΔΝΤ σε ανακοίνωση την οποία εξέδωσε.

Η κ. Lagarde, από την πλευρά της, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι θεωρεί μεγάλη τιμή την εκλογή της στην ηγεσία του ΔΝΤ και υποστηρίζει ότι σκοπεύει να υπηρετήσει τους στόχους του Ταμείου για "ισχυρή και σταθερή ανάπτυξη" και για "μακροοικονομική σταθερότητα".

Την εκλογή της κ. Lagarde χαιρέτισε ο Γάλλος Πρόεδρος κ. Νικολά Σαρκοζί, λέγοντας: "Η γαλλική προεδρία είναι ικανοποιημένη που μια γυναίκα αναλαμβάνει αυτήν τη σημαντική διεθνώς θέση".

Εν τω μεταξύ, η κ. Christine Lagarde, αμέσως μετά την εκλογή της, έκανε έκκληση προς την ελληνική αντιπολίτευση να στηρίξει την ελληνική κυβέρνηση.

"Αν έχω ένα μήνυμα για την Ελλάδα, είναι να καλέσω την ελληνική αντιπολίτευση να στηρίξει το κόμμα που βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στην εξουσία, σε ένα πνεύμα εθνικής ομοψυχίας", δήλωσε η κ. Lagarde στο κανάλι TFI.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο να φύγει η Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ, η κ. Lagarde τόνισε ότι είναι το χειρότερο δυνατό σενάριο και πρέπει να αποτραπεί με κάθε κόστος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v