Κατεβάζει ταχύτητα η βιομηχανία Κίνας και Ινδίας

Σημαντική επιβράδυνση καταγράφεται στον βιομηχανικό κλάδο Κίνας και Ινδίας γεγονός που οδηγεί αρκετούς στο συμπέρασμα ότι οι δύο χώρες δεν θα συνεχίσουν εξίσου επιθετικά στην σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

Κατεβάζει ταχύτητα η βιομηχανία Κίνας και Ινδίας
Σημαντική επιβράδυνση καταγράφεται στον βιομηχανικό κλάδο Κίνας και Ινδίας γεγονός που οδηγεί αρκετούς αναλυτές στο συμπέρασμα ότι οι δύο μεγάλες αναδυόμενες αγορές δεν θα ακολουθήσουν εξίσου επιθετική σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής τους επόμενους μήνες.

Στην Κίνα, ο δείκτης ΡΜΙ υποχώρησε τον Ιούνιο στο χαμηλότερο επίπεδο 28 μηνών. Συγκεκριμένα υποχώρησε στο 50,9 από 52 τον προηγούμενο μήνα και ενώ οι αναλυτές περίμεναν μικρότερη επιβράδυνση στο 51,3. Εξέλιξη που αν μη τι άλλο υποδεικνύει πως οι αλλεπάλληλες αυξήσεις επιτοκίων αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς.

Στην Ινδία , ο δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ της HSBC Markit, υποχώρησε τον Ιούνιο στο 55,3 από 57,5 τον προηγούμενο μήνα. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο και αντιστοιχεί στην μεγαλύτερη μηνιαία υποχώρηση από τον Νοέμβριο του 2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v