Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελεύθερος ο Στρος Καν

Ελεύθερος με καταβολή χρηματικής εγγύησης ο τέως επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, όπως μετέδωσε η τηλεόραση του Bloomberg.

Ελεύθερος ο Στρος Καν
Την επιστροφή της  χρηματικής εγγύησης ύψους $ 1 εκατ. και ομολόγων αξίας $ 5 εκατ. στον τέως επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, αποφάσισαν οι ανακριτές της πολιτείας της Νέας Υόρκης, ύστερα από συμφωνία με τους δικηγόρους του, όπως μετέδωσε η τηλεόραση του Bloomberg.

Ο Στρος Καν θα αφεθεί ελεύθερος με την υποχρέωση να εμφανίζεται στο δικαστήριο.

Νωρίτερα, το euro2day μετέδιδε:

Η κατηγορία για βιασμό που έχει απαγγελθεί εναντίον του κ. Dominique Strauss-Kahn από την εισαγγελία της Νέας Υόρκης φαίνεται πως καταρρέει, όπως τουλάχιστον αποκαλύπτουν δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου αλλά και διεθνή πρακτορεία. Ενώ υπάρχουν στοιχεία για την ύπαρξη σεξουαλικής πράξης, δεν υπάρχει καμία απόδειξη, πλην της μαρτυρίας της 32χρονης, που να αποδεικνύει βιασμό. Και η κατάθεση της ίδιας τίθεται πλέον εν αμφιβόλω, μετά τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει.

Πρώτοι οι "New York Times", με δημοσίευμά τους που επικαλείται δύο ανώτατους αξιωματούχους της Δικαιοσύνης, αναφέρουν ότι τίθεται σοβαρό θέμα αξιοπιστίας της υπαλλήλου του ξενοδοχείου. Οι εισαγγελείς, μάλιστα, συναντήθηκαν με τους συνηγόρους του κ. Strauss-Kahn και συζήτησαν το ενδεχόμενο απόρριψης των κατηγοριών για κακούργημα. Ο κ. Strauss-Kahn μπορεί να αφεθεί ελεύθερος, καθώς θα έχει αποσυρθεί η κατηγορία για βιασμό, δηλώνοντας, όμως, ένοχος για κάποιο πλημμέλημα.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι υπάρχουν αρκετές ανακρίβειες και ψεύδη στα όσα καταγγέλλει η μάρτυρας και πως παράλληλα υπάρχει σοβαρή πιθανότητα συσχετισμού της με εγκληματικές ενέργειες, όπως διακίνηση ναρκωτικών και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Οι εισαγγελικές αρχές φέρονται να γνωρίζουν ότι η 32χρονη γυναίκα από τη Γουινέα, μία ημέρα μετά το συμβάν, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με έναν φυλακισμένο άνδρα -η οποία έχει μαγνητοφωνηθεί- όπου συζητούσε τα πιθανά οφέλη για την ίδια από τη δίωξη του κ. Strauss-Κahn.

Επισημαίνεται ότι ο συγκεκριμένος άνδρας, ο οποίος έχει καταδικαστεί για κατοχή 180 κιλών μαριχουάνας, ήταν ένας από τους ανθρώπους που έκαναν πολλές καταθέσεις συνολικού ύψους 100.000 δολαρίων στον τραπεζικό λογαριασμό της 32χρονης τον τελευταίο χρόνο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι εξελίξεις αυτές έχουν οδηγήσει τις εισαγγελικές αρχές της Νέας Υόρκης σε πλήρη αλλαγή στρατηγικής. «Η αξιοπιστία της τίθεται εν αμφιβόλω», δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος της εισαγγελίας. Άλλη πηγή από την εισαγγελία αναφέρει ότι η υπόθεση εστάλη στη Δκαιοσύνη χωρίς να ελεγχθεί η αξιοπιστία της καταγγέλλουσας. «Σχεδόν όλα όσα αναφέρθηκαν γι' αυτήν τη γυναίκα εξαρχής ήταν αναληθή, αλλά κανείς δεν το έλεγξε ή κανείς δεν ήθελε να πιστέψει κάτι διαφορετικό», αναφέρει η πηγή του πρακτορείου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v