Συρία: Εισβολή του στρατού στην πόλη της Χάμα

Στην πόλη της Χάμα εισέβαλαν Σύριοι στρατιώτες, συλλαμβάνοντας εκατοντάδες ακτιβιστές και ανοίγοντας πυρ σε κατοικημένες περιοχές, την ώρα που οι κάτοικοι διαδήλωναν στους δρόμους της πόλης.

Συρία: Εισβολή του στρατού στην πόλη της Χάμα
Σύριοι στρατιώτες εισέβαλαν στην πόλη της Χάμα τη Δευτέρα, την ώρα που χιλιάδες κάτοικοι διαδήλωναν στους δρόμους φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

"Τουλάχιστον 30 λεωφορεία γεμάτα στρατιώτες και αστυνομικούς μπήκαν στην πόλη της Χάμα το πρωί. Πυροβολούν αδιακρίτως σε κατοικημένες περιοχές" ανέφερε στο Reuters κάτοικος της Χάμα.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του κατοίκου οι στρατιώτες έχουν προχωρήσει σε συλλήψεις ακτιβιστών, ενώ πολλοί νέοι διαδηλωτές απαντούν στις ενέργειες του στρατού πετώντας πέτρες και κλείνοντας κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ο πρόεδρος του Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Συρία ανέφερε στο Reuters ότι τουλάχιστον 250 κάτοικοι έχουν συλληφθεί σε γειτονιές γύρω από την Χαμά.

"Το καθεστώς δεν μπορεί να ανεχθεί τις μεγάλες και ειρηνικές διαδηλώσεις και το γεγονός ότι ο κυβερνήτης της Χάμα δεν έκανε κάτι για να τις σταματήσει. Έχει αποφασίσει να υποτάξει τη Χάμα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, ξεκινώντας από τις σημερινές επιχειρήσεις" δήλωσε.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη διαδήλωση που γνώρισε η πόλη τα τελευταία χρόνια, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγω για πάνω από 150.000 διαδηλωτές. Την επόμενη μέρα ο Ασσάντ έδιωξε από την θέση του τον κυβερνήτη της περιοχής, ενώ την Κυριάκη εισέβαλλαν τανκς στην πόλη, τα οποία σύμφωνα με τους κατοίκους αποσύρθηκαν μετά από σύντομο χρονικό διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v