Η News of the World έκλεισε, το σκάνδαλο μένει...

Αν και ο Rupert Murdoch θυσίασε την κυριακάτικη εφημερίδα με τις περισσότερες πωλήσεις της Βρετανίας, την , το σκάνδαλο των υποκλοπών εξακολουθεί να απειλεί την διεθνή αυτοκρατορία ΜΜΕ.

Η News of the World έκλεισε, το σκάνδαλο μένει...
Αν και ο Rupert Murdoch θυσίασε την κυριακάτικη εφημερίδα με τις περισσότερες πωλήσεις της Βρετανίας, την News of the World, το σκάνδαλο των υποκλοπών τηλεφωνημάτων από στελέχη της βρετανικής ταμπλόιντ, εξακολουθεί να απειλεί την διεθνή αυτοκρατορία ΜΜΕ η αξία της οποίας ξεπερνά τα 46 δισ. δολ.

Ο κ. James Murdoch, ανώτατο στέλεχος του ομίλου News Corp. ανακοίνωσε ότι η «ηλικίας» 168 ετών εφημερίδα κλείνει και τύπωσε το τελευταίο της φύλλο την Κυριακή, εξαιτίας των σκανδάλων.

Ο ίδιος ο βαρόνος των διεθνών ΜΜΕ, ο Rupert Murdoch, κατέφθασε αεροπορικώς στο Λονδίνο, λίγο μετά την τελευταία έκδοση της News of the World, για να συντονίσει την αντιμετώπιση της κρίσης που πλήττει τον όμιλο.

Σήμερα συναντώνται με κορυφαία στελέχη της βρετανικής κυβέρνησης μέλη της οικογενείας του δολοφονημένου κοριτσιού από την Βρετανία, τα τηλεφωνήματα των οποίων υπέκλεψαν εργαζόμενοι στην News of the World.

Εν τω μεταξύ, ενώ κλιμακώνεται το σκάνδαλο των υποκλοπών σε αυτή την υπόθεση, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Daily Mirror, δημοσιογράφοι της News of the World επιχείρησαν να δωροδοκήσουν έναν αστυνομικό στη Νέα Υόρκη προκειμένου να τους παράσχει τα αρχεία από τις τηλεφωνικές συνομιλίες θυμάτων των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v