Citigroup: Ανακαλεί την πώληση βραχίονα καρτών

Η Citigroup κλίνει προς το να κρατήσει τον βραχίονα πιστωτικών καρτών μέσω συνεργασιών, ανατρέποντας τις προηγούμενες σκέψεις να πωλήσει την επιχείρηση, που αποτιμάται στα 42 δισ. δολ.

Citigroup: Ανακαλεί την πώληση βραχίονα καρτών
Η Citigroup κλίνει προς το να κρατήσει τον βραχίονα πιστωτικών καρτών ιδιωτικής συνεργασίας, ανατρέποντας τις προηγούμενες σκέψεις να πωλήσει την επιχείρηση, που αποτιμάται στα 42 δισ. δολ., σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες των Financial Times.

O εν λόγω βραχίονας, που εκδίδει πιστωτικές κάρτες εκ μέρους επιχειρήσεων λιανικου εμποριου όπως η Sears και Home Depot, είχε παραπεμφθεί στην μονάδα Citi Holdings η οποία περιλαμβάνει επιχειρήσεις, δάνεια και επενδύσεις που δεν ταιριάζουν με την στρατηγική του τραπεζικού κολοσσού, όπως αυτός διαμορφώθηκε μετά την πιστωτική κρίση.

Ομως η βελτίωση στις πιστωτικές συνθήκες και η αβεβαιότητα που πλήττει άλλες καταναλωτικές επιχειρήσεις, όπως η λιανική τραπεζική και η στεγαστική πίστη, έχουν κάνει τα στελέχη της Citi να μελετούν την επιστροφή των private-label πιστωτικών καρτών σε μονάδα που περιλαμβάνει τις κύριες επιχειρήσεις πλαστικού χρήματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v