Τουρκία: 13 στρατιώτες νεκροί σε ενέδρα του PKK

Ενέδρα σε Τούρκους στρατιώτες έστησαν Κούρδοι αντάρτες του PKK, σκοτώνοντας δεκατρείς και τραυματίζοντας εφτά. Η φονικότερη επίθεση τα τελευταί τρία χρόνια. Σύσκεψη Ερντογάν με ανώτερους στρατιωτικούς αξιωματούχους.

Τουρκία: 13 στρατιώτες νεκροί σε ενέδρα του PKK
Αυτονομιστές Κούρδοι αντάρτες του PKK σκότωσαν 13 Τούρκους στρατιώτες και τραυμάτισαν άλλους 7 την Πέμπτη, σε ενέδρα στην νοτιοανατολική Τουρκία, μεταδίδουν τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων.

Η ενέδρα σημειώθηκε κοντά στην πόλη  Σιλβάν στη νοτιοανατολική περιοχή Ντιγιάρμπακιρ 
και ήταν η μεγαλύτερη επίθεση των τελευταίων τριών χρόνων στην περιοχή. Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση ΝΤV άλλοι δύο στρατιώτες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ σκοτώθηκαν και 5 Κούρδοι αντάρτες.

Αμέσως μετά την ενέδρα ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν ματαίωσε σύντομο ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη για να πραγματοποιήσει έκτακτη σύσκεψη με κορυφαίους στρατιωτικούς αξιωματούχους στην Άγκυρα.

Η επίθεση των Κούρδων ανταρτών του PKK έρχεται την στιγμή που το Κουρδικό Δημοκρατικό και Ειρηνικό Κόμμα βρίσκεται σε συζητήσεις με την κυβέρνηση για το ποιοι αντιπρόσωποι του κόμματος θα συμμετάσχουν στο νέο κοινοβούλιο, μετά τις εθνικές εκλογές τις 12 Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι το Κουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα κατάφερε στις πρόσφατες εκλογές να εκλέξει σχεδόν διπλάσιο αριθμό βουλευτών, φτάνοντας τις 36 έδρες από 22 στις προηγούμενες εκλογές.

Ωστόσο, από τότε ένας υποψήφιος βουλευτής αποβλήθηκε από το σώμα, εξαιτίας κατηγοριών για συμμετοχή σε τρομοκρατικές επιθέσεις κατά το παρελθόν. Η έδρα του μεταφέρθηκε στο κυβερνών κόμμα.

Επιπροσθέτως, τα δικαστήρια αρνήθηκαν να εκδώσουν εγγυήσεις σε διάφορους υποψήφιους του Κουρδικού Κόμματος που βρίσκονται στην φυλακή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v