"Η ελληνική κρίση θέτει σε κίνδυνο το ευρώ"

Η Ευρώπη πρέπει να διασφαλίσει ότι η Αθήνα μπορεί να χρηματοδοτήσει το χρέος της, διότι η ελληνική κρίση θέτει πλέον σε κίνδυνο το concept του ευρώ, σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών κ. Wolfgang Schaeuble.

Η ελληνική κρίση θέτει σε κίνδυνο το ευρώ
Η Ευρώπη πρέπει να διασφαλίσει ότι η Αθήνα μπορεί να χρηματοδοτήσει το χρέος της, διότι η ελληνική κρίση θέτει πλέον σε κίνδυνο το concept του ευρώ, σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών κ. Wolfgang Schaeuble, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Westdeutsche Allgemeine Zeitung».

Ερωτηθείς εάν δεν αντιτίθεται πλέον στην ακύρωση μέρους του χρέους της Ελλάδας, ο κ. Schaeuble δήλωσε ότι «πρέπει βεβαιωθούμε πως η Ελλάδα μπορεί να αντέξει και να εξυπηρετήσει το χρέος της».

«Η κρίση εμπιστοσύνης που παρακινήθηκε από την Ελλάδα θέτει πλέον σε κίνδυνο το ευρώ στο σύνολό του», δήλωσε ο κ. Schaeuble. «Ως εκ τούτου, πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα με πειστικό τρόπο».

Ωστόσο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως η ευρωζώνη δεν θα λύσει «εν μια νυκτί» το πρόβλημα των υψηλών χρεών, ενώ για μια ακόμα φορά απέκλεισε την επιλογή της έκδοσης ευρωομολόγου.

Σε ό,τι αφορά την Ιταλία, ο κ. Schaeuble είπε πως η χώρα «βρίσκεται σε ευπρεπή κατάσταση και δεν μπορεί να συγκριθεί με την Ελλάδα», σημειώνοντας πως το πρόγραμμα περικοπών της Ιταλίας λογικά θα αμβλύνει τις ανησυχίες των αγορών.

«Το ιταλικό χρέος σίγουρα δεν συμμορφώνεται με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, από την άλλη πλευρά όμως ο νέος δανεισμός δεν αποτελεί στην πραγματικότητα πηγή ανησυχίας και μειώνεται σύντομα». Ο ίδιος υπογράμμισε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος για εικασίες περί πακέτου διάσωσης της Ιταλίας.

Στο μεταξύ ο εκπρόσωπος τύπου της γερμανικής κυβέρνησης επανέλαβε σήμερα ότι Σύνοδος Κορυφής θα συγκληθεί όταν συμφωνηθεί ένας συγκεκριμένος τρόπος δράσης για την επίλυση του ελληνικού χρέους.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v