Ισπανία: Αντλησε 3,7 δισ. ευρώ από 12μηνα έντοκα

Το υπουργείο Οικονομικών της Ισπανίας άντλησε 4,4 δισ. ευρώ από την έκδοση εντόκων γραμματίων του ισπανικού δημοσίου 12μηνης και 18μηνης διάρκειας με πολύ ακριβότερο επιτόκιο.

Ισπανία: Αντλησε 3,7 δισ. ευρώ από 12μηνα έντοκα
Το υπουργείο Οικονομικών της Ισπανίας άντλησε 4,4 δισ. ευρώ από την έκδοση εντόκων γραμματίων του ισπανικού δημοσίου 12μηνης και 18μηνης διάρκειας.

Ο συντελεστής κάλυψης της έκδοσης ήταν πολύ καλός, στο 5,5 έναντι 3,9 στην αντίστοιχη προηγούμενη δημοπρασία. Ωστόσο το επιτόκιο της έκδοσης ήταν ακριβότερο. Διαμορφώθηκε κατά μέσο όρο στο 3,912% έναντι 3,260% στην προηγούμενη αντίστοιχη έκδοση.

Το υπουργείο πούλησε επιπλέον 3,79 δισ. ευρώ σε 12μηνα χρεόγραφα με μέσο yield 3,702% έναντι 2,695% στην αντίστοιχη δημοπρασία του Ιουνίου.

Οι δημοπρασίες δείχνουν ότι τα μέτρα προσαρμογής και λιτότητας που έχει επιβάλλει η Ισπανία δεν έχουν κατορθώσει να πείσουν τους επενδυτές ότι η Μαδρίτη έχει ξεφύγει από τον κίνδυνο της μετάδοσης της κρίσης χρεών.

Την Πέμπτη, η Ισπανία σκοπεύει να πωλήσει έως 2,75 δισ. ευρώ σε μακροπρόθεσμα ομόλογα 10ετούς και 15ετούς διάρκειας. Οι επενδυτές, όπως και η νευρική κυβέρνηση της Μαδρίτης, θα παρακολουθήσουν στενά αυτές τις δημοπρασίες για να εντοπίσουν ενδείξεις της κατεύθυνσης της κρίσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v