Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι "5 σοφοί" ζητούν κούρεμα 50% στην Ελλάδα

Οι αποκαλούμενοι "5 σοφοί" ζητούν από την καγκελαρία να επιβάλει κούρεμα της τάξεως του 50% στα ελληνικά ομόλογα, καθώς βλέπουν να εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα η κρίση χρεών, σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας.

Οι 5 σοφοί ζητούν κούρεμα 50% στην Ελλάδα
Το πάνελ οικονομικών συμβούλων της γερμανικής κυβέρνησης, οι αποκαλούμενοι "5 σοφοί" ζητούν από την καγκελαρία να επιβάλει κούρεμα της τάξεως του 50% στα ελληνικά ομόλογα, καθώς βλέπουν να εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα η κρίση χρεών, σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας.

"Θα πρέπει να ζητηθεί κούρεμα περίπου 50% στα ομόλογα σε κυκλοφορία, που θα μειώσει τον συντελεστή του χρέους στο 106% περίπου από 160%", αναφέρει η "Frankfurter Allgemeine Zeitung", παραθέτοντας δηλώσεις στελεχών του πάνελ.

Οι δηλώσεις τους έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα επιφυλακτικά σχόλια που έκανε νωρίτερα η καγκελάριος κ. Angela Merkel, η οποία και απογοήτευσε της ελπίδες να βρεθεί καθοριστική λύση στην κρίση χρεών της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της συνόδου.

Η ομάδα των "5 σοφών" που είναι οι κορυφαίοι σύμβουλοι της γερμανικής κυβέρνησης θέλει να δοθεί στις τράπεζες δυνατότητα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων με χρεόγραφα που θα εκδίδει ο μηχανισμός ασφαλείας EFSF, ώστε να διασφαλιστεί σταθερότητα στη διαδικασία αναδιάρθρωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v