Cameron: Ομπρέλα "συγγνώμης" για την καταιγίδα;

Ο D. Cameron επιχειρεί σήμερα να απομονώσει το σκάνδαλο των υποκλοπών από την κυβέρνησή του. Εμφανίζεται στο κοινοβούλιο έχοντας τη συγγνώμη για τον Coulson στο τσεπάκι και την εξαγγελία για σε βάθος έρευνα στο μανίκι.

Cameron: Ομπρέλα συγγνώμης για την καταιγίδα;
Την πολιτική πρωτοβουλία στο θέμα του σκανδάλου των υποκλοπών θα επιχειρήσει να ανακτήσει σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός κ. David Cameron, εμφανιζόμενος σε ειδική συνεδρίαση του κοινοβουλίου.

Χθες, ο έμμεσος πρωταγωνιστής του σκανδάλου Ρούπερτ Μέρντοχ βρέθηκε ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, χαρίζοντας στους τηλεθεατές το αίμα που ζητούσαν όλες αυτές τις μέρες. "Ζω την πιο ταπεινωτική μέρα της ζωής μου", είπε ο μεγιστάνας του Τύπου, για να προσθέσει λίγο αργότερα ότι ένιωσε "σοκαρισμένος, τρομοκρατημένος και ντροπιασμένος". Ωστόσο, αρνήθηκε να αναλάβει την πλήρη ευθύνη, δηλώνοντας για μία ακόμη φορά ότι δεν γνώριζε για εμπλοκή περισσότερων του ενός δημοσιογράφων.
 
Ο Βρετανός πρωθυπουργός αναγκάστηκε να επισπεύσει το ταξίδι του στην Αφρική και θα κληθεί σήμερα να δώσει εξηγήσεις για την πρόσληψη του πρώην διευθυντή της "News of the World", κ. Andy Coulson, ως επικεφαλής επικοινωνίας - θέση την οποία εκείνος εγκατέλειψε τον Ιανουάριο.

Οι πολιτικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι ο κ. Cameron είναι πιθανό να ζητήσει συγγνώμη για τον διορισμό του κ. Coulson. "Πρέπει να δείξει ότι έχει τον έλεγχο της κατάστασης και πως οι έρευνες θα είναι άμεσες και θα φτάσουν σε βάθος", σχολίασε στο Bloomberg ο κ. Tim Bale, καθηγητής πολιτικής επιστήμης στο πανεπιστήμιο του Sussex και συγγραφέας του βιβλίου "Το συντηρητικό κόμμα από τη Θάτσερ στον Κάμερον".

Ο κ. Cameron επέλεξε να παρατείνει τις συνεδριάσεις της Βουλής των Κοινοτήτων ώστε να δείξει δυναμισμό και να δώσει το μήνυμα της ισχυρής πολιτικής διοίκησης. Σε αυτό έχει, μεταξύ άλλων, και την υποστήριξη της φίλης του και πρώην επικεφαλής της "News of The World", που χθες για μία ακόμη φορά τον άφησε εντελώς έξω από την υπόθεση καταθέτοντας ότι ποτέ δεν επισκέφθηκε τον κ. Cameron στο πρωθυπουργικό γραφείο, αν και συχνά επισκεπτόταν τους προκατόχους του, κ. Μπλερ και Γκόρντον.

Από τη σημερινή εμφάνιση του Βρετανού πολιτικού θα εξαρτηθεί το εάν η κυβέρνησή του θα καταφέρει να κρατήσει μακριά της την κρίση, περιορίζοντάς της στον χώρο του Τύπου, της Αστυνομίας αλλά και συλλήβδην των ανοχών της συντηρητικής και φιλελεύθερης αγγλικής κοινωνίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v