Απογοήτευσαν τα αποτελέσματα της ΒΡ

Ισχυρές πιέσεις δέχεται η μετοχή της ΒΡ καθώς ανακοίνωσε αποτελέσματα χαμηλότερα των εκτιμήσεων για το δεύτερο τρίμηνο στα 5,3 δισ. δολ, έναντι 5,5 δισ. δολ. το πρώτο τρίμηνο.

Απογοήτευσαν τα αποτελέσματα της ΒΡ
Μακροπρόθεσμη ανάπτυξη υποσχέθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της BP, Robert Dudley, σε μία προσπάθεια καθησυχασμού των επενδυτών, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου.

Συγκεκριμένα τα κέρδη δευτέρου τριμήνου άγγιξαν τα 5,3 δισ. δολ., χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, αν και οι ενισχυμένες τιμές του πετρελαίου συνέβαλαν στο να αντισταθμιστεί η χαμηλότερη παραγωγή. Στο πρώτο τρίμηνο του 2011, η ΒΡ είχε παρουσιάσει επίσης κέρδη, στα 5,5 δισ. δολάρια. Η μετοχή της εταιρείας δέχεται έντονες πιέσεις καθώς υποχωρεί κατά 2,3%

Η παραγωγή πετρελαίου της εταιρείας ήταν μειωμένη κατά 11% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, εξαιτίας της διακοπής της άντλησης από τον Κόλπο του Μεξικού.

Κατά το τρίμηνο, η ΒΡ προέβη στην πώληση περιουσιακών στοιχείων αξίας 25 δισ. δολαρίων, εν μέρει για να καλύψει τα έξοδα για τις εργασίες καθαρισμού από τη διαρροή στον Κόλπο του Μεξικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v