Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: Γράφει ζημίες 65 εκατ. από ελληνικά ομόλογα

Μαζικές απολύσεις 30.000 εργαζομένων προανήγγειλε η HSBC, ενώ τα αποτελέσματα εξαμήνου ήταν οριακά υψηλότερα των εκτιμήσεων. Ζημία 65 εκατ. δολ. από ελληνικά ομόλογα στο χαρτοφυλάκιο διαθέσιμα προς πώληση. 

HSBC: Γράφει ζημίες 65 εκατ. από ελληνικά ομόλογα
Μαζικές απολύσεις 30.000 εργαζομένων προανήγγειλε η HSBC, ενώ τα αποτελέσματα εξαμήνου -αν και καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών- δείχνουν στασιμότητα για τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή τράπεζα.

Συγκεκριμένα, ο τραπεζικός κολοσσός διευκρίνισε ότι εκτός από τις 5.000 απολύσεις που έχουν προγραμματιστεί για τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Λατινική Αμερική και τη Μέση Ανατολή, επιπλέον 25.000 θέσεις θα μειωθούν μέχρι το 2013. Η διοίκηση της HSBC κάνει λόγο για πλήρη αναθεώρηση των δραστηριοτήτων της καθώς μάλιστα σχεδιάζει την ολική απομάκρυνση από συγκεκριμένες αγορές. Νωρίτερα ανακοινώθηκε και η πώληση του 40% του δικτύου υποκαταστημάτων στις ΗΠΑ.

H HSBC κοινοποίησε παράλληλα τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου: τα έσοδα ανέρχονται στα 35,7 δισ. δολ. έναντι 35,5 δισ. δολ. το πρώτο εξάμηνο του 2010. Επισημαίνεται, πάντως, πως τα επίσημα στοιχεία είναι καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών, που έκαναν λόγο για έσοδα 34,5 δισ. δολ. Τα καθαρά έσοδα από τόκους αυξήθηκαν 2,4%, στα 20,24 δισ. δολ., ενώ οι απομειώσεις υποχώρησαν 30% ,στα 5,27 δισ. δολάρια.

Η HSBC ανακοίνωσε παράλληλα ζημίες 65 εκατ. δολ. από την έκθεσή της στην ελληνική κρίση, μόνο για τα ομόλογα που έχει στο χαρτοφυλάκιο διαθέσιμα προς πώληση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v