BNP: Γράφει ζημίες 534 εκατ. από ελληνικά ομόλογα

Στα 534 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι προβλέψεις της BNP Paribas από την έκθεσή της στην Ελλάδα. Η γαλλική τράπεζα έχει τοποθετήσεις σε ελληνικά ομόλογα λήξης έως το 2020 ύψους 2,3 δισ. ευρώ, στα οποία θα επιβάλει haircut 21%.

BNP: Γράφει ζημίες 534 εκατ. από ελληνικά ομόλογα
Στα 534 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι προβλέψεις της BNP Paribas από την έκθεσή της στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε η γαλλική τράπεζα κατά την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου.

Συγκεκριμένα, η ΒΝΡ δήλωσε πως η συνολική της έκθεση στην Ελλάδα ανέρχεται στα 5 δισ. ευρώ και ότι οι προβλέψεις αφορούν στη συμμετοχή της στο νέο πακέτο στήριξης. Η διοίκηση της γαλλικής τράπεζας αναφέρει πως κατέχει ελληνικά κρατικά ομόλογα λήξεως έως το 2020 -που επηρεάζονται από τη συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών στο νέο πακέτο στήριξης-, ύψους 2,3 δισ. ευρώ, στα οποία η ΒΝΡ συμφώνησε να επιβληθεί haircut του 21%.

Ως προς τα αποτελέσματα τριμήνου, ανακοίνωσε ότι η κερδοφορία της έμεινε αμετάβλητη από το 2010, στα 2,13 δισ. ευρώ, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση στα 2,23 δισ. ευρώ. Τα έσοδά της άγγιξαν τα 10,9 δισ. ευρώ, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν μεγαλύτερη αύξηση στα 11,2 δισ. ευρώ, σύμφωνα τουλάχιστον με δημοσκόπηση της Thomson Reuters.

Παρά ταύτα, η BNP Paribas διευκρίνισε πως δεν θα ακολουθήσει τον δρόμο των μαζικών απολύσεων όπως οι ανταγωνιστές της, με πλέον τρανταχτό παράδειγμα τη χθεσινή ανακοίνωση της HSBC, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος κ. Baudoin Prot, σε συνέντευξή του στο Reuters, εκτιμά πως δεν υπάρχει ανάγκη για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v