Ομπάμα: Οι περικοπές δεν επαρκούν για ανάπτυξη

Σημαντικό πρώτο βήμα χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για το όριο του χρέους ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη για ανάπτυξη της οικονομίας μέσα από την ενίσχυση της απασχόλησης.

Ομπάμα: Οι περικοπές δεν επαρκούν για ανάπτυξη
Το νομοσχέδιο για την αύξηση του χρέους είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα στην προσπάθεια των ΗΠΑ να ζήσουν μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους, υποστήριξε ο πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν επαρκεί από μόνο του για την ανοικοδόμηση της αμερικανικής οικονομίας.

Ο κ. Ομπάμα υπογράμμισε ότι η ανάπτυξη δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί από τη μείωση των ελλειμμάτων και προανήγγειλε ότι θα συζητήσει και άλλες ιδέες που θα βοηθήσουν τις αμερικάνικες επιχειρήσεις να προσλάβουν εργαζομένους και να επεκταθούν. Παράλληλα, κάλεσε το Κογκρέσο να στραφεί στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Τόνισε ακόμα ότι οι πολίτες πρέπει να συνεισφέρουν στη μείωση του ελλείμματος ανάλογα με την οικονομική τους κατάσταση και ότι οι πλούσιοι πρέπει να πληρώσουν περισσότερους φόρους, ενώ στάθηκε στην ανάγκη για στήριξη των ανέργων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v