Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παρέμβαση Ελβετίας για την συγκράτηση του φράγκου

Μείωση του στόχου διακύμανσης επιτοκίων προκειμένου να χαλιναγωγήσει την άνοδο του ελβετικού φράγκου ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας προειδοποιώντας για παρέμβαση στην αγορά συναλλάγματος.

Παρέμβαση Ελβετίας για την συγκράτηση του φράγκου
Μείωση του στόχου διακύμανσης επιτοκίων προκειμένου να χαλιναγωγήσει την άνοδο του ελβετικού φράγκου ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας και προανήγγειλε παρέμβαση στην αγορά συναλλάγματος.

Συγκεκριμένα, η SNB προχώρησε σε μείωση του εύρους διακύμανσης του τρίμηνου Libor σε 0%-0,25% από 0% -0,75%. Τόνισε μάλιστα ότι θα προχωρήσει σε σημαντική αύξηση της προσφοράς ρευστότητας στην αγορά τις επόμενες ημέρες ώστε να χαλιναγωγήσει το ελβετικό νόμισμα, που έχει εκτιναχθεί σε νέα ρεκόρ καθώς οι επενδυτές στρέφονται σε τοποθετήσεις ασφαλείας

Το φράγκο κατά συνέπεια, κινείται σημαντικά χαμηλότερα από τα ιστορικά υψηλά της χθεσινής συνεδρίασης. Έναντι του ευρώ, το ελβετικό νόμισμα υποχωρεί στα 1,149 φράγκα ενώ νωρίτερα είχε καταγράψει νέο ρεκόρ στα 1,0794 φράγκα, συνεπεία της στροφής των επενδυτών στις αποκαλούμενες "ασφαλείς" τοποθετήσεις, στις οποίες συγκαταλέγεται το ελβετικό νόμισμα αλλά και ο χρυσός που επίσης εκτινάχθηκε σε νέο ρεκόρ. Επισημαίνεται ότι το 2011 το ελβετικό φράγκο καταγράφει άνοδο 11,5% έναντι του ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v