Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η μεγαλύτερη κυβερνοεπίθεση στην ιστορία

Πενταετή εκστρατεία κυβερνοεπιθέσεων σε δίκτυα 72 διεθνών οργανισμών, κυβερνήσεων και επιχειρήσεων που οργανώθηκε από έναν ιθύνοντα νου που δεν κατονομάζει, αποκαλύπτει η McAfee σοκάροντας άπαντες.

Η μεγαλύτερη κυβερνοεπίθεση στην ιστορία
Την μεγαλύτερη επίθεση από hacker στην ιστορία του διαδικτύου αποκαλύπτει η McAfee, η ετιαρεία ασφαλείας ηλεκτρονικών συστημάτων, επισημαίνοντας πως στο στόχαστρο των hackers βρέθηκαν τα δίκτυα 72 οργανισμών, εκ των οποίων του ΟΗΕ, κυβερνήσεων ανά τον κόσμο και μεγάλων επιχειρήσεων. Η McAfee εκτιμά πως πίσω από αυτό το κύμα επιθέσεων βρίσκεται ένας κύριος ιθύνουν νους, χωρίς ωστόσο να προβεί σε περισσότερες λεπτομέρειες. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times ωστόσο, που επικαλείται ειδικό που συμμετείχε στην ενημέρωση, τα στοιχεία υποδεικνύουν κινεζικό δάχτυλο.

Η MacAfee αναφέρεται σε μία πενταετή εκστρατεία επιθέσεων, με μακρά λίστα θυμάτων στην οποία περιλαμβάνονται οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ, Ταϊβάν, Ινδίας, Νοτίου Κορέας, Βιετνάμ και Καναδα, η Ένωση Εθνών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN), η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, η Παγκόσμια Επιτροπή Anti-Doping και μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων του αμυντικού και του τεχνολογικού κλάδου.

Στην περίπτωση του ΟΗΕ, οι hackers επιτέθηκαν εναντίον του συστήματος των γραφείων της Γενεύης το 2008 και το παρακολουθούσαν εν κρυπτώ για δύο χρόνια.

«Ακόμη κι εμείς εκπλαγήκαμε από το τεράστιο εύρος στους οργανισμούς που έπεσαν θύματα αυτής της επίθεσης και ξαφνιαστήκαμε από τι θράσος των δραστών» δήλωσε ο Dmitri Alperovitch, ο αντιπρόεδρος της ΜcAfee.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v