Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διαβουλεύσεις Sarkozy-Merkel-Zapatero

Επαφές πραγματοποιούν σήμερα οι ηγέτες Γαλλίας, Γερμανίας, Ισπανίας με βασικό θέμα την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη. Κίνα και Ιαπωνία κάνουν έκκληση για διεθνείς συνομιλίες και συντονισμό των προσπαθειών.

Διαβουλεύσεις Sarkozy-Merkel-Zapatero
Οι ηγέτες χωρών της ευρωζώνης συζητούν εκτάκτως σήμερα Παρασκευή με βασικά θέματα στην ατζέντα τις εξελίξεις στις αγορές και στη διεθνή οικονομία, τη μετάδοση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη αλλά και τα δημοσιονομικά προβλήματα των ΗΠΑ. Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο της γαλλικής προεδρίας, στις συζητήσεις θα συμμετέχουν ο Γάλλος Πρόεδρος κ. Nicolas Sarkozy η Γερμανίδα καγκελάριος κ. Angela Merkel και ο πρωθυπουργός της Ισπανίας κ. Jose Luis Rodriguez Zapatero.

Η είδηση επιβεβαιώνεται και από τον εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης, ο οποίος δήλωσε πως η ατζέντα θα εστιάσει στην τρέχουσα κατάσταση στην ευρωζώνη. "Είναι προγραμματισμένο ότι η καγκελάριος θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα με τον Γάλλο Πρόεδρο", δήλωσε.

Η Κίνα και η Ιαπωνία, από την άλλη πλευρά, κάνουν έκκληση για διεθνείς συνομιλίες και συντονισμό στην αντιμετώπιση της κρίσης. "Συμφωνώ ότι αυτά τα θέματα πρέπει να συζητηθούν", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας κ. Jonichiro Noda και συμπλήρωσε: "Κάθε πρόβλημα είναι σημαντικό, το πώς θα θέσουμε σε προτεραιότητα αυτά τα θέματα είναι κάτι που πρέπει να συζητηθεί".

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας κ. Yang Jiechi, από την πλευρά του, δήλωσε πως ο κίνδυνος του χρέους των ΗΠΑ κλιμακώνεται και οι χώρες θα πρέπει να συντονίσουν τις προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση των διεθνών οικονομικών κινδύνων. Κατά την επίσκεψή του στην Πολωνία, ο κ. Yang Jiechi κάλεσε και πάλι την Ουάσιγκτον να δράσει με υπευθυνότητα προστατεύοντας τις επενδύσεις σε δολάριο άλλων χωρών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v