Rehn: Θα παρουσιάσουμε έκθεση για ευρωομόλογο

Πρέπει να επιταχυνθεί η εφαρμογή της ελληνικής συμφωνίας, δηλώνει ο Ευρωπαίος επίτροπος κ. Olli Rehn, αποκαλύπτοντας ότι η Κομισιόν εξετάζει όλες τις πλευρές και θα παρουσιάσει έκθεση για την ιδέα του ευρωομολόγου.

Rehn: Θα παρουσιάσουμε έκθεση για ευρωομόλογο
Η Κομισιόν εξετάζει όλες τις πλευρές και θα παρουσιάσει έκθεση ως προς την πρόταση του ευρωομολόγου, δήλωσε ο αρμόδιος επίτροπος για οικονομικά θέματα κ. Olli Rehn, τονίζοντας μάλιστα ότι η Ευρώπη πρέπει να κινηθεί ταχύτατα στην εφαρμογή της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου.

Ερωτηθείς για το εάν θα υπάρξουν αλλαγές κυρίως ως προς το μέγεθος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας, ο κ. Rehn αρνήθηκε να συζητήσει για αριθμούς και δήλωσε: "Για να είναι αποτελεσματικό το EFSF πρέπει να είναι αξιόπιστο και σεβαστό από τις αγορές. Κατά συνέπεια, πρέπει να το εξετάζουμε συνεχώς και από τη στιγμή όπου θα στηθεί και θα λειτουργεί". Τόνισε, μάλιστα, ότι η Ευρώπη πρέπει να επανεξετάσει τα μέσα που διαθέτει για τη διαχείριση κρίσεων ώστε να γίνουν πιο αποτελεσματικά.

Ο κ. Rehn αναφέρθηκε στην επιστολή Barroso προς τους ηγέτες της ευρωζώνης, λέγοντας πως το βασικό σημείο της πρωτοβουλίας του προέδρου της Κομισιόν είναι ότι η Ευρώπη πρέπει να κινηθεί ταχύτατα. "Είναι πλέον ουσιώδες να επιταχύνουμε την εφαρμογή και τη διαδικασία επικύρωσης από τα κράτη-μέλη, ώστε να υλοποιηθεί η συμφωνία της 21ης Ιουλίου. Αυτό είναι το βασικό μήνυμα. Νομίζω ότι είναι εμφανές πως πρέπει να γίνει".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v