Ιταλία: Επιταχύνονται οι μεταρρυθμίσεις

Για επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων σε ότι αφορά το άνοιγμα της οικονομίας δεσμεύτηκε να προχωρήσει η Ιταλία την Παρασκευή, μετά τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις με την ΕΚΤ και τους ηγέτες της Ε.Ε.

Ιταλία: Επιταχύνονται οι μεταρρυθμίσεις
Για επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων σε ότι αφορά το άνοιγμα της οικονομίας δεσμεύτηκε να προχωρήσει η Ιταλία την Παρασκευή, μετά τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις με την ΕΚΤ και τους ηγέτες της Ε.Ε.

Τα μέτρα ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι και τον ιταλό υπουργό οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι και, όπως μετέδωσαν οι FT, περιλαμβάνουν την υιοθέτηση του δημοσιονομικού κανόνα για τον περιορισμό του ελλείμματος, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, μεταρρυθμίσεις στη δημόσια υγεία, περικοπές δαπανών και μειώσεις μισθών αιρετών, καθώς και άλλες δομικές αλλαγές.

"Θα επιταχύνουμε τα μέτρα με στόχο να φθάσουμε σε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό το 2013", τόνισε ο ιταλός πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι τα νέα μέτρα θα έχουν υιοθετηθεί έως το Σεπτέμβριο.

Από την πλευρά του, ο κ. Τρεμόντι υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται για νέα μέτρα, αλλά για επιτάχυνση των ήδη αποφασισμένων. "Τα μέτρα λιτότητας θα επικεντρωθούν στη διετία 2012-2013 αντί του 2013-14", ανέφερε.

Ο ιταλός υπουργός οικονομικών σημείωσε ότι την επόμενη εβδομάδα το σχέδιο θα κατατεθεί στη βουλή. Σύμφωνα με τους FT, η ιταλική κυβέρνηση θα συνεχίσει να επεξεργάζεται τα μέτρα όλο τον Αύγουστο ενώ ενδέχεται να ανακαλέσει τους βουλευτές από τις καλοκαιρινές τους άδειες για να ψηφίσουν τα σχετικά νομοσχέδια.

Αναφορικά με τις αλλαγές στην αγορά εργασίας, ο κ. Τρεμόντι ανέφερε ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι θεμελιώδεις και θα προηγηθεί διάλογος με τα εργατικά σωματεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v