Συρία: Συνάντηση Άσσαντ με Νταβούτογλου

Συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσσαντ και τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στη Δαμασκό. Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις εναντίον διαδηλωτών. Τριάντα νεκροί.

Συρία: Συνάντηση Άσσαντ με Νταβούτογλου
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, συναντήθηκε την Τρίτη με τον πρόεδρο της Συρίας Άσσαντ, σε μια προσπάθεια να ασκήσει πιέσεις για τον τερματισμό των βίαιων επιθέσεων εναντίον διαδηλωτών.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει ότι ο Νταβούτογλου πρόκειται να παραδώσει «αποφασιστικό μήνυμα» στη Δαμασκό, εκφράζοντας την αυξανόμενη ανησυχία της Τουρκίας για τις εξελίξεις στη γειτονική χώρα.

Ενώ η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρυ Κλίντον είχε ζητήσει από τον Νταβούτογλου να ενισχύσει το αίτημα της Ουάσινγκτον για άμεση κατάπαυση των επιχειρήσεων και απελευθέρωση των κρατουμένων.

Ωστόσο, όπως μεταδίδουν τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών με τον Σύριο πρόεδρο, οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας συνεχίσαν τις επιθέσεις, πραγματοποιώντας επιδρομές στην επαρχία Ιντλίμπ, 30 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Τουρκία, στην πόλη Ντέιρ αλ- Ζούρ και στην περιοχή γύρω από την πόλη Χάμα.

Σύμφωνα με την Συριακή Οργάνωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τουλάχιστον τέσσερεις κάτοικοι σκοτώθηκαν στην επαρχία Ιντίλμπ. 

Κάτοικος της περιοχής ανέφερε στο Reuters ότι η επίθεση στην πόλη Μπίνις της επαρχίας Ιντίλμπ πραγματοποιήθηκε για να καταπνίξει τις διαδηλώσεις εναντίον του Άσσαντ.

Στρατιωτικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν και στην ανατολική πόλη Ντέιρ αλ - Ζούρ, με στρατιώτες να εισβάλουν σε σπίτια και να συλλαμβάνουν διαδηλωτές και ακτιβιστές.

"Αυτή τη στιγμή βρίσκονται ένα χιλιόμετρο μακριά από το κέντρο. Όταν τελειώσουν με τη μια συνοικία, προχωρούν στην επόμενη" ανέφερε στο Reuters κάτοικος της πόλης.

Σύμφωνα με τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων τη Δευτέρα σκοτώθηκαν στην Ντέρι αλ - Ζούρ τουλάχιστον 65 κάτοικοι από τις επιθέσεις των δυνάμεων ασφαλείας.

Παράλληλα, συνεχίστηκαν οι επιδρομές στην περιοχή γύρω από την πόλη Xάμα. Όπως ανέφεραν οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τουλάχιστον 26 κάτοικοι σκοτώθηκαν όταν στρατιώτες και άρματα μάχης εισέβαλαν σε μικρά χωρία βόρεια της Χάμα.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v