Γαλλία: Διατηρούν ΑΑΑ Moody΄s και Fitch

Την αξιολόγηση της Γαλλίας σε ΑΑΑ με σταθερό "outlook" επιβεβαίωσε η Moody's, σε ανακοίνωσή της.

Γαλλία: Διατηρούν ΑΑΑ Moody΄s και Fitch
Την πιστοληπτική αξιολόγηση ΑΑΑ της Γαλλίας με σταθερό "outlook" επιβεβαίωσε η Moody's, σε ανακοίνωσή της. 

"Τίποτε δεν έχει αλλάξει", αναφέρουν μεταξύ άλλων οι αναλυτές του οίκου, διαψεύδοντας τα σενάρια υποβάθμισης της χώρας.  

Ανακοίνωση ανάλογου περιεχομένου και από τον οίκο Fitch, που επισημαίνει ότι διατηρεί αξιολόγηση ΑΑΑ με σταθερό "outlook" για την Γαλλία.

Σημειώνεται ότι προ δυο ημερών, επιβεβαίωση της αξιολόγησης AAA της Γαλλίας έδωσε και ο S&P δια στόματος του ευρωπαίου chief economist, Jean-Michel Six στο γαλλικό Inter radio.

«Η γαλλική αξιολόγηση είναι σταθερή», δήλωνε.

Σύμφωνα με τον κ. Six, η πολιτική ηγεσία και η καλή διακυβέρνηση είναι ένας βασικός παράγοντας που παίζει ρόλο στις αποφάσεις των οίκων αξιολόγησης για τις αναθεωρήσεις.

Οι κάτοχοι γαλλικών ομολόγων ανησυχούν ότι, μετά την υποβάθμιση της αξιολόγησης των ΗΠΑ σε ΑΑ+ από ΑΑΑ, η προσοχή μπορεί να στραφεί στη Γαλλία, κάτι που θα οδηγούσε σε αύξηση των γαλλικών επιτοκίων.


Συνταγματικό έλεγχο του ελλείμματος ζητά ο Sarkozy - Νέα μέτρα στις 24/8

Διακομματική συμφωνία για συνταγματική μεταρρύθμιση ως προς τον έλεγχο του δημοσίου ελλείμματος, ζήτησε ο Nicolas Sarkozy μετά την έκτακτη σύσκεψη που είχε με το οικονομικό του επιτελείο. Ο Γάλλος πρόεδρος, στην λιτή του ανακοίνωση, δήλωσε παράλληλα ότι η κυβέρνησή του θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να πετύχει τους στόχους μείωσης του ελλείμματος, "όποιες κι αν είναι οι εξελίξεις στην οικονομική κατάσταση" της χώρας.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Francois Baroin δήλωσε πως η κυβέρνηση θα εξετάσει νέα μέτρα για την μείωση του ελλείμματος.

Διευκρίνισε ότι ο ίδιος και η υπουργός Προϋπολογισμού Valerie Pecresse έλαβαν εντολή από τον πρόεδρο Sarkozy να παρουσιάσουν νέα μέτρα για την βελτίωση της δημοσιονομικής θέσης της Γαλλίας, τα οποία θα αποφασιστούν στο πλαίσιο του υπουργικού συμβουλίου στις 24 Αυγούστου και στην συνέχεια θα παρυσιαστούν στο κοινοβούλιο της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v