Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μ.Βρετανία: Νέα στοιχεία για τις υποκλοπές

Ο James Μurdoch μπορεί να κληθεί απο την κοινοβουλευτική Επιτροπή σε νέα κατάθεση. Αντικροούομενα στοιχεία και καταθέσεις. Πρώην δημοσιογράφος ισχυρίζεται ότι τα στελέχη της News of the World γνώριζαν για τις υποκλοπές.

Μ.Βρετανία: Νέα στοιχεία για τις υποκλοπές
Η Επιτροπή του βρετανικού κοινοβουλίου που έχει αναλάβει την έρευνα για το σκάνδαλο των υποκλοπών στην εφημερίδα News of the Word, ενδέχεται να καλέσει για νέα κατάθεση τον James Murdoch.

Όπως μεταδίδει το ΒΒC, η κοινοβουλευτική Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο να καλέσει εκ νέου τον James Murdoch, ύστερα από μια σειρά καταθέσεων και νέων στοιχείων που έρχονται σε σύγκρουση με την προηγούμενη μαρτυρία του.

"Όταν θα έχουμε τις επιπλέον πληροφορίες που αναζητούμε, πιστεύω ότι είναι πολύ πιθανό να θέσουμε στον κ. James Murdoch αυτά τα ζητήματα" ανέφερε σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής της Επιτροπής, John Whittingdale, μετά την παραλαβή νέων γραπτών καταθέσεων από τον Murdoch και δύο πρώην συνάδελφους του.

Λίγη ώρα αργότερα, βουλευτές δημοσίευσαν γράμμα πρώην δημοσιογράφου της News of the World, ο οποίος ισχυρίζεται ότι τα ανώτερα στελέχη της εφημερίδας ήξεραν τι συνέβαινε.

Ο κ. Clive Goodman, ο οποίος φυλακίστηκε για τη συμμετοχή του σε τηλεφωνικές υποκλοπές, είχε στείλει το γράμμα στην διοίκηση της News of the World, για να διαμαρτυρηθεί για την απόλυση του το 2007.

Ο κ. Goodman ανέφερε στο γράμμα ότι οι υποκλοπές ήταν κάτι για το οποίο συζητούσαν πολλοί δημοσιογράφοι της εφημερίδας και ότι τα πρώην αφεντικά του τού υποσχέθηκαν να τον προσλάβουν και πάλι, εφόσον αυτός δεν ενέπλεκε τη News of the World στο δικαστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v