Μήνυση κατά της FDA από πέντε καπνοβιομηχανίες

Μήνυση κατά της αρμόδιας επιτροπής τροφίμων και φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) υπέβαλαν πέντε καπνοβιομηχανίες των ΗΠΑ.

Μήνυση κατά της FDA από πέντε καπνοβιομηχανίες
Μήνυση κατά της αρμόδιας επιτροπής τροφίμων και φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) υπέβαλαν πέντε καπνοβιομηχανίες των ΗΠΑ. Αιτία η απόφαση της να επιβάλει δια νόμου ότι στα πακέτα τσιγάρων εκτός από τις γραπτές προειδοποιήσεις για τις συνέπειες του καπνίσματος, θα υπάρχουν και γραφικά που θα απεικονίζουν τις αρνητικές συνέπειες που μπορεί να έχει το κάπνισμα για την υγεία.

Τα νέα πακέτα θα πρέπει να κυκλοφορήσουν στην αγορά από τον Σεπτέμβριο του 2012. Στόχος των πέντε ομίλων (RJ Reynolds Tobacco, Lorillard Tobacco, Commonwealth Brands, Liggett Group και Santa Fe Natural Tobacco) είναι αν μη τι άλλο, να καθυστερήσουν την εφαρμογή του μέτρου.

Στην 41σελίδων μήνυση τους αναφέρουν ότι με τις νέες ταμπέλες αναγκάζονται παράνομα να δημιουργήσουν συναισθήματα απογοήτευσης, άγχους και φόβου στους πελάτες τους.

«Η κυβέρνηση μπορεί να ζητά να υπάρχουν προειδοποιήσεις στα πακέτα, δεν μπορεί όμως να αναγκάζει τον κλάδο να μετατρέψει τα πακέτα τσιγάρων σε πινακίδες για την αντικαπνιστική της εκστρατεία», δήλωσε στο BBC ο δικηγόρος των καπνοβιομηχανιών.

Σημειώνεται ότι ήδη από το 2009 έχει επιβληθεί στις εταιρείες να χρησιμοποιούν χώρο που αντιστοιχεί στο 50% της επιφάνειας του πακέτου και το 20% του διαφημιστικού χώρου για αντικαπνιστικά συνθήματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v