G. Rinehart:Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο;

Χάρη στα άλματα του ορυκτού πλούτου της Αυστραλίας, η Gina Rinehart, ετών 57, πιθανότατα θα ξεπεράσει τον Carlos Slim και θα γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

G. Rinehart:Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο;
Είναι ήδη η πλουσιότερη κάτοικος της Αυστραλίας και αναμένεται να γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Πρόκειται για την Georgina «Gina», Rinehart ετών 57, που ελέγχει από κληρονομιά μια τεράστια περιουσία από ορυχεία στην αγορά της Αυστραλίας.

Η Gina Rinehart κατέχει σήμερα τρία ανθρακωρυχεία και ένα ορυχείο σιδηρομεταλλεύματος, που περιλαμβάνονται στα 10 πιο υποσχόμενα μεταλλευτικά έργα στον κόσμο. Οι φιλοδοξίες και τα έργα της Αυστραλέζας είναι αρκετά για να την ανεβάσουν στην κορυφαία θέση της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις.

Σήμερα, αν η ιδιωτική επιχείρηση της κας Rinehart, η Hancock Prospecting, ήταν εισηγμένη στο χρηματιστήριο, θα είχε καθαρή αξία της τάξης των 30 δισ. δολ., μέγεθος αρκετό για να την «εισάγει» στο Τοp 10 των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο. Και μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, τα ετήσια κέρδη της ζάμπλουτης Αυστραλέζας ανέρχονται στα 10 δισ. δολ., γεγονός που εύκολα θα ανεβάσει τον πλούτο της στα 100 δισ. δολ.

Με αυτή την περιουσία, η κα Rinehart θα ξεπεράσει του πλούτη του κ. Carlos Slim, η οποία εκτιμάται στα 74 δισ. δολάρια. Ο Μεξικανός μεγιστάνας καταλαμβάνει σήμερα την Νο1 θέση στο Forbes List, που απαρτίζεται από τους ευπορότερους κατοίκους του πλανήτη.

Την επιχείρηση της κας Rinehart έστησε «από το μηδέν» ο πατέρας της, αλλά ο έλεγχος πέρασε στην κόρη μετά από μια οικογενειακή διαμάχη στην οποία ενεπλάκη η θετή της μητέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v