Frieden:Ναι μεν αλλά για γαλλο-γερμανική συμφωνία

Βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση χαρακτήρισε τα γαλλο-γερμανικά σχέδια για αντιμετώπιση της κρίσης ο ΥΠΟΙΚ του Λουξεμβούργου, αλλά τόνισε πως η επιβολή κυρώσεων πρέπει να αποφασίζεται από τις εθνικές κυβερνήσεις, όχι την ΕΕ.

Frieden:Ναι μεν αλλά για γαλλο-γερμανική συμφωνία
Ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Luc Frieden χαιρέτισε τα γαλλο-γερμανικά σχέδια για αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη ως ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση, ωστόσο δήλωσε πως η δυνατότητα επιβολής κυρώσεων θα πρέπει να παραμείνει στα χέρια των εθνικών κυβερνήσεων και όχι να περάσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Η βασική κατεύθυνση είναι χωστή», δήλωσε στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk, προσθέτοντας ωστόσο πως θα πρέπει πρώτα να εφαρμοστούν τα υπάρχοντα κριτήρια σταθερότητας.

Ο ίδιος στήριξε την πρόταση Merkel-Sarkozy για ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση, όμως θεωρεί πως η δυνατότητα επιβολής κυρώσεων πρέπει να παραμείνει στις εθνικές κυβερνήσεις και όχι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Αν τα κράτη δεν τηρήσουν τους κανόνες, τότε πρέπει αυτόματα να υπάρχουν κυρώσεις», δήλωσε, προσθέτοντας ωστόσο ότι την τελική απόφαση θα πρέπει να την λαμβάνουν οι εθνικές κυβερνήσεις.

Παράλληλα, επανέλαβε την αντίθεσή του στην έκδοση ευρωομολόγου, προς το παρόν τουλάχιστον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v